eur:
395.47
usd:
368.41
bux:
71942
2024. július 2. kedd Ottó
Varga Dénes (b) és az orosz Roman Sepeljov a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornája negyeddöntőjében játszott Magyarország - Oroszország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 22-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Négy között a magyar férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi pólóválogatott 14-10-re nyert Oroszország ellen a negyeddöntőben a Duna Arénában zajló olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon. A fináléért Montenegró lesz az ellenfél.

A magyar férfi vízilabda-válogatott azzal a tudattal szállhatott medencébe az oroszok ellen, hogy két nagy riválisa már elbúcsúzott a budapesti Európa-bajnokságon: a címvédő szerb és a világbajnok olasz válogatott is kiesett a negyeddöntőben. Utóbbit Montenegró búcsúztatta 10-8-ra, így a magyarok ágán a délszláv együttes került a legjobb négy közé.

Közel telt ház és remek hangulat fogadta a magyarokat a Duna Arénéban. Csak fokozta a hangulatot, hogy Nagy Viktor remek védésekkel nyitott, míg a másik oldalon Zalánki Gergő belőtte az első gólt.

Az oroszok Merkulov távoli löketével egyenlítettek négy perc után. A mieink emberelőnybe kerülve támadhattak, és Zalánki másodszor is eredményes volt, de szabálytalanság miatt nem adták meg a gólt, sőt Varga Dénes kapott büntetést. A gyorsan extázisba kerülő Nagy ezt a próbálkozást is hárította, és az ellentámadásból Manhercz Krisztián okos góllal újra megszerezte a vezetést, majd Angyal Dániel találata után először volt kettő az előny. Az oroszok fórból zárkóztak közelebb, de egyenlíteni nem tudtak, a védekezés kellően harcos volt. Újabb magyar gól sem született a negyedben, az egyik lövés a kapufán csattant (3-2).

Nagy Viktor (b) kapus és Zalánki Gergő (j), valamint az orosz Szergej Liszunov a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornája negyeddöntőjében játszott Magyarország - Oroszország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 22-én.
MTI/Szigetváry Zsolt
Nagy Viktor (b) kapus és Zalánki Gergő (j), valamint az orosz Szergej Liszunov. MTI/Szigetváry Zsolt

A második felvonás elején támadásban kicsit megakadt a válogatott, egy emberelőnyös helyzetet túl gyorsan lőttek el a mieink. A 3. percben aztán Vámos Márton villantotta meg zsenialitását, és szép gólt lőtt a kapu bal oldalába. A védekezés sokáig jól működött, de a 4. percben fórból az oroszok bevették Nagy kapuját. Hosnyánszkynak a megúszás után a lövésre már nem maradt ereje, az ellentámadásból pedig Gyerevjankin egyenlített. Sokáig azonban nem örülhettek, mert egy fórban jól megjáratott akció végén Zalánki újra a magyarokat juttatta vezetéshez.

Nagy Viktor lehúzta a rolót, és a 7. percben Vámos volt ismét eredményes, talpra ugrasztva a közönséget.

Az utolsó percben Jansik Szilárd kapott kiállítást, és az oroszok időkérése használt, mert kapufás góllal minimálisra csökkentették a különbséget. Az utolsó másodpercben is az ellenféllel volt a kapufa, Erdélyi lövése kipattant (6-5).

A harmadik negyed gyors magyar góllal indult,

emberelőnyben Varga Dénes lőtte ki az alsó sarkot, majd a következő akcióból Manhercz növelte a különbséget először háromgólosra. Az oroszok is fórból válaszoltak, Kiszeljov lövésére nem érhetett le Nagy. Bánkódni nem lehetett sokáig, Erdélyi emelkedett ki és bombázott a kapu jobb oldalába. Egy kivédekezett orosz támadás után ötméterest kaptak a mieink, és Varga nem hibázott, ezzel már 10-6 volt az állás. A védelemre nem lehetett panasz, ám az oroszok végül kettős előnyben már betaláltak. A kapufa továbbra sem volt a magyarokkal, Hárai centerből próbálkozott, de a felső célről kipattant a labda. A 7. percben Kiszeljev újabb nagy góllal lepte meg Nagyot. Az utolsó perc az orosz kapusról, Sztacenkóról szólt: előbb kifogta Varga ötméteresét, majd Erdélyi lövését is (10-8).

Az utolsó negyed elején újra megrázta magát a magyar csapat.

Előbb Hárai, majd Manhercz talált be, így újra négyre nőtt a különbség. Nagy Viktor védése, majd a kapufa gátolta meg az orosz zárkózást, egy időkérés után pedig fórból, a szélről Varga mattolta a kapust. Pohl Zoltán kipontozódott, ezt pedig kihasználták az oroszok, Merkulov harmadik gólját lőtte. Bár a támadójáték döcögősebbé vált a negyed hajrájára, de Nagy Viktor remekelt, így az ellenfélnek nem volt esélye nyílttá tenni a meccset. Emberelőnyből Kiszeljev még betalált, de erre Angyal nagyszerű centergóllal válaszolt. A meccset Manhercz blokkja zárta le (14-10).

A magyar válogatott megnyugtató sikerrel jutott az elődöntőbe, ahol pénteken Montenegróval találkozik.

Csütörtökön a női válogatott is elődöntőt játszik, a spanyolok elleni meccs 19 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Meglepő növekedés után masszívan nyereséges lett a Revolut

Meglepő növekedés után masszívan nyereséges lett a Revolut

Eddig is gyorsan nőtt és nyereséges volt, ám 2023-ban szó szerint szárnyalt a Revolut: 344 millió fontos profitot értek el 1,8 milliárd fontos bevétel mellett. A bank bevételei rendkívüli módon, mintegy 95%-kal nőttek az egy évvel korábbihoz képest, miközben a lakossági ügyfelek száma 45 százalékkal ugrott meg, a növekedés idén is folytatódott. Magyarországon 2023 végén 1,2 millió ügyfelük volt, akik ráadásul fizetési adatok szerint már messze nem csak a külföldi utazások alkalmával használják a Revolut-számlájukat. Év végére már 1,5 millió ügyféllel számolnak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×