eur:
397.66
usd:
358.41
bux:
74158.95
2024. október 1. kedd Malvin
Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain csatára az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabda átadási ünnepségére érkezik a párizsi Chatelet Színházba 2019. december 2-án. A díjat a France Football francia szaklap hagyományos évenkénti választása alapján ítélik oda.
Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Kylian Mbappé különleges mesterhármasra hajt

Szinte minden, a nemzetközi futball történéseivel foglalkozó elemző egyetért abban, hogy Kylian Mbappé lehet a 2020-as éveket domináló futballista, ha úgy tetszik, ő veheti majd át Cristiano Ronaldo és Lionel Messi egyelőre sikerrel őrzött trónját. Mbappé nagy terveket dédelget 2020-ra: mesterhármasban reménykedik. Nem is akármilyenben!

A futballban a triplázásnak általában a bajnokság, az országos kupa és a Bajnokok Ligája megnyerését nevezik. Franciaországban Mbappé klubja, a PSG a két hazai titulusnak nagy várományosa, ezeket a fiatal csatár nem is emlegeti. Az ő egyik vágya a Bajnokok Ligája megnyerése. A Paris Saint-Germain eddig nem járt sikerrel a tavaszi folytatásban, az elmúlt három évben mindig elvérzett a nyolcaddöntőben. A csapat ősszel nagyszerűen szerepelt a csoportszakaszban, de erre korábban is volt már példa, mégis elbukott a csapat a legjobb tizenhat között. Idén a Borussia Dortmund lesz majd az első ellenfél.

Mbappé megemlítette az Európa-bajnokság megnyerését, ahhoz a franciáknak szó szerint Budapesten át vezethet majd az útja, tekintve, hogy két mérkőzést is a Puskás Arénában játszanak majd, a lehető legerősebb csoportban, amelyben egyelőre a német, a portugál és a francia válogatott részvétele biztos, három csapaté a legutóbbi Eb elődöntőjéből. A franciák közben világbajnoki címet is nyertek, a legutóbbi két nagy tornán (Euro 2016, vb 2018) döntőt játszottak, utóbbit meg is nyerték.

Az ifjú csillagnak akad még egy harmadik vágya is: a tokiói olimpia futballtornájának a megnyerése. A szabályok szerint ott korosztályos csapatok vehetnek részt, 23 év alatti futballisták, három túlkorossal. Mpabbé 1998-as születésű, a kora alapján biztosan játszhatna a tornán, ő szívesen menne – mégis veszélyben a részvétele.

Ő maga is úgy tartja, nem csak rajta áll, hogy ott lehet-e Tokióban, ugyanis a torna időpontja nem FIFA-napokra esik, magyarul klubjának nem kötelező őt elengednie az olimpiai válogatotthoz. Leonardo, a PSG egykori világbajnok futballistából lett sportigazgatója már korábban is kétségeket fogalmazott meg Mbappé olimpiai részvételével kapcsolatban, aggódva azon, hogy a 2019–2020-as klubszezon után Mbappé játszik majd az Európa-bajnokságon is, s ha még az olimpiára is menne, gyakorlatilag nyári pihenő nélkül vágna neki az új idénynek.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×