eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Belga Nagydíjának harmadik szabadedzésén a spa-francorchampsi pályán 2019. augusztus 31-én, a futam előtti napon.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Verstappen döntése több annál, hogy „nagyon nagy a szerelem” a Red Bull-lal

A 2023-as szezon végéig szóló szerződéshosszabbítást írt alá a holland versenyző a Formula–1-es Red Bull istállóval.

A 22 esztendős pilóta maradásáról a csapat számolt be kedden, és ezzel véget vetett azoknak a találgatásoknak, melyek szerint Verstappen a mostani idény után a Mercedesnél vagy a Ferrarinál folytatja pályafutását.

A Racingline.hu főszerkesztője „elképesztő meglepetésként” értékelte a döntést, miután többen is, köztük ő is, azon a véleményen volt, hogy Verstappen a Mercedeshez fog igazolni. Vámosi Péter az InfoRádiónak úgy fogalmazott: alapvető törekvése ugyanis mindegyik Forma–1-es versenyzőnek, hogy a legjobb csapatba kerüljenek, ami, akárhogy is nézzünk, 2014 óta a Mercedes.

Az viszont, hogy marad, ráadásul 2023-ig, az többet jelent annál, hogy „nagyon nagy a szerelem köztük”, de valószínűleg nem is az anyagiak a döntők, tette hozzá. Sokkal inkább az, hogy egy olyan fejlesztési potenciált lát a fiatal holland versenyző a Red Bull, valamint a Honda összeállásában, amellyel ő végre-valahára világbajnok lehet - vélekedett a szakember. Szerinte felvetődik továbbá annak a lehetősége, amit pletyka-szinten régóta hallani: mi van akkor, ha a Mercedes kiszáll a száguldó cirkuszból.

A holland versenyző 2016-ban a fiókcsapat Toro Rossótól szerződött a Red Bullhoz, és abban az évben, 18 évesen és 228 naposan a Forma–1 történetének legfiatalabb futamgyőztese lett.

A 2019-es idényben világbajnoki harmadik Verstappen a 2015-ös debütálása óta 102 futamon indult, és nyolc nagydíjat nyert eddig a Red Bull-lal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Váratlan fordulat boríthatja az amerikai választást: így lehet, hogy sem Trump, sem Biden nem lesz elnök

Váratlan fordulat boríthatja az amerikai választást: így lehet, hogy sem Trump, sem Biden nem lesz elnök

Kísérteties módon pontosan 200 évvel ezelőtt történt olyan legutóbb, hogy sem a legtöbb választó szavazatát, sem az elektori kollégiumban legtöbb voksot begyűjtő jelöltből lett amerikai elnök. Logikus módon azt hihetnénk elsőre, hogy a "szabadság földjén" az elnökválasztás olyan szimplán működik, hogy az a jelölt arat győzelmet, akire a legtöbben adják le szavazatukat, ez azonban távolról sem így van: a döntés a tagállami delegáltakból álló elektori kollégium kezében van. Az pedig tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ha az elektorok között nem szerez egyik jelölt sem többséget, vagy döntetlen alakul ki, akkor borul az egész rendszer, és a legvégén akár a nép akaratával szöges ellentétben lévő eredmény is születhet. Ahogy 1824-ben, ez a demokratikusságát nézve megkérdőjelezhető lehetőség idén is fennáll; sőt még az is előfordulhat, hogy nem Donald Trump és nem is Joe Biden lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Mindez kétség kívül óriási alkotmányos válságot szülne, de, hogy miért is lehetséges egyáltalán, most kiderül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×