eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Lausanne, 2015. december 8.Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség korrupció gyanúja miatt kilencven napra felfüggesztett elnöke (b) ügyvédje, Thibaud dAles társaságában meghallgatásra a nemzetközi Sport Döntőbíróságra (CAS) érkezik Lausanne-ban 2015. december 8-án. Platini a döntőbírósághoz fellebbezett felfüggesztésének ügyében, amely miatt nem jelöltetheti magát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnökválasztására. (MTI/EPA/Laurent Gillieron)
Nyitókép: MTI/EPA/Laurent Gillieron

Bíróságon száll harcba igazáért a FIFA

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség egy svájci bíróságon benyújtott keresettel jogi úton próbálja visszaszerezni azt a kétmillió svájci frankot, amelyet Joseph Blatter korábbi elnök fizetett ki Michel Platini egykori alelnöknek.

A FIFA szerint a 2011 februárjában történt "indokolatlan" kifizetésnek semmiféle szerződéses alapja nem volt.

A két korábbi sportvezetőt az eset kapcsán hűtlen kezelés miatt 2015-ben egyformán nyolc évre eltiltották minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől, majd a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) Blatter esetében hat, Platini esetében pedig négy évre csökkentette a büntetést, így utóbbié már le is járt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×