eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kim Rasmussen szövetségi kapitány a magyar válogatott edzésén Nancyban, a Jean Weille Sportközpontban 2018. december 11-én. A csapat franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában Románia ellen lép pályára december 12-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Női kézi-vb-s kudarc: a szövetség folytatja a számolgatást Tokióra

Elvileg a tavalyi Eb-hellyel is jogot lehet szerezni az olimpiai kvalifikációs tornán való részvételre, csak az nem mindegy, kik és hogyan végeznek előttünk a jelenleg zajló vb-n.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) főtitkára továbbra is bízik benne, hogy a női válogatott kvótát szerez a márciusi olimpiai selejtezőtornára a Japánban zajló világbajnokságon.

"Nem igazán tudunk mást tenni, mint

szurkolunk azoknak a csapatoknak, amelyek előttünk végeztek az Európa-bajnokságon.

Még így is van esélyünk, hogy a tavalyi eredményünkkel kvótát szerezzük a selejtezőtornára, és ebben bízunk is" - nyilatkozta az MTI-nek Horváth Gabriella.

A magyar csapat az olimpiai kvalifikációs világbajnokság pénteki játéknapján, a csoportkör utolsó fordulójában 16-10-es első félidő után 28-27-re kikapott Romániától, így két győzelemmel és három vereséggel negyedikként zárt a C csoportban, és a folytatásban csak a 13-16. helyért játszhat. Az MKSZ eljárása a legjobb hét közé kerülés volt.

"Nehéz szavakat találni, hiszen parádés első félidőt zárt a csapat, utána viszont a románok feltámadtak. Végig bíztunk abban, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést vagy legalább döntetlenre hozni, de a drámai végjátékban ez sajnos nem sikerült" - mondta a főtitkár.

A magyar válogatottnak mostantól azért kell szurkolnia, hogy a tavalyi Európa-bajnokság 2.-6. helyezettjei, vagyis

Oroszország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Románia közül legalább négy csapat kivívja az olimpiai szereplés, illetve a selejtezőn való részvétel jogát a világbajnokságon,

mert ebben az esetben a kontinenstornán hetedik helyezett magyarok is részt vehetnek a márciusi selejtezőn. Az Európa-bajnokságról az a két legjobb csapat szerez részvételi jogot a selejtezőtornára, amelyek nem vívják ki az olimpián vagy a selejtezőn való szereplés jogát a mostani vb-n.

Horváth Gabriella elmondta, a játékosok eddig nem panaszkodtak, nem érkeztek negatív visszajelzések részükről a rendezéssel, a körülményekkel kapcsolatban, mivel elsősorban a feladatukra összpontosítottak.

"Biztosan kihívás világversenyen részt venni egy ilyen távoli országban. Egészen más kihívásokkal néztek szembe a lányok, a csapatvezetés és a szövetség, azzal, hogy most Japánban rendezik a világbajnokságot. Próbáltunk alkalmazkodni, és azokat a feltételeket megteremteni, ami rajtunk múlt" - magyarázta.

Hozzátette, az MKSZ helyszínen tartózkodó vezetőinek a következő napokban lesznek különböző megszervezett tárgyalásai, sportdiplomáciai feladatai, illetve mivel jelentkeztek a 2024-es női Európa-bajnokságra, próbálnak minél több emberrel találkozni, elérni a küldöttségeket, és megnyerni őket a pályázatukhoz.

A magyar-osztrák-svájci pályázaton kívül Oroszország, illetve a cseh-szlovák-lengyel trió jelenzte rendezési szándékát az öt év múlva sorra kerülő kontinenstornára. A prezentációra január végén Stockholmban, a férfi Európa-bajnokság döntő hétvégéjén kerül sor, a döntést pedig az európai szövetség kongresszusa hozza meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×