eur:
393.68
usd:
364.61
bux:
71842.67
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Szilágyi Liliána a riói nyári olimpia női 200 méteres pillangóúszásának elődöntője után a Rio de Janeiró-i olimpia Uszodában 2016. augusztus 9-én. Szilágyi a tizedik helyen zárt.
Nyitókép: MTI/EPA/Esteban Biba

Szilágyi Liliána: azért nem indulhatok az Eb-n, mert Shane Tusup az edzőm

Hosszú Katinka korábbi edzője és férje irányítja az Eb-ezüstérmes úszónő edzéseit, és ez szerinte a munkában előny, egyébként viszont hátrány.

Egy 2012-es. londoni emlék miatt választotta Shane Tusupot edzőjének Szilágyi Liliána, aki a nyáron még azon gondolkodott, hogy abbahagyja az úszást, és az élet más területén próbál kiteljesedni – derült ki a Nemzeti Sportnak adott interjújából. Mint kiderült, a londoni olimpián a tizenöt éves Szilágyinak nem úgy sikerült a verseny, ahogy szerette volna, és amikor elkeseredésében zokogott egy sarokban, és senki sem jött oda hozzá, csak Shane Tusup.

Akkor erőt öntött belé, és biztatta, aztán sokáig nem tartották a kapcsolatot, de a júliusi világbajnokság után az úszónő véletlenül ráakadt az interneten Tusup egyik beszédére, és egyből azt érezte, ez az, amit keres. "Shane mellett az első pillanattól kezdve azt érzem, hogy a helyemen vagyok. Nem egy felsőbb erőnek kell behódolnom az edzéseken, nem mechanikusan, tudattalanul csinálom a feladatokat, hanem kommunikálunk. Nyitott a gondolataimra, az érzéseimre" – mondta az Eb-ezüstérmes versenyző.

A két temperamentumos személyiség szerinte összefér, mert közös a céljuk, és mindketten alázatosak.

"Senki sem tudja, min mentem keresztül az elmúlt években – még. Mert egyszer egy könyvben mindent elmesélek. Másfelől viszont ez az én életem, nem hiszem, hogy bárkinek is magyarázattal tartoznék" – mondta a gyakori edzőváltásairól és magánéleti problémáiról, sőt arról is beszélt, hogy jelenleg nem küzd korábbi lelki betegségével, a bulimiával.

Szilágyi Liliána nem tagja a december 4. és 8. közötti, glasgow-i rövid pályás Európa-bajnokságon induló magyar csapatnak, és úgy érzi, azért, mert Shane Tusup az edzője. „Szerettem volna indulni az Eb-n, az elmúlt hetek eredményei azt mutatták, hogy érmet, érmeket hozhattunk volna haza, de úgy érzem, mások azt gondolták, megakadályozzák ezt pusztán azért, mert Shane az edzőm” – nyilatkozta Szilágyi.

Egerben, ahol most befogadták a Tusup-csoportot néhány hétre, hajnali háromkor kezdődik a szárazföldi edzés, de Szilágyi kihívásként tekint erre is, és azt vallja, az embernek előnyére válik, ha képes alkalmazkodni.

Az is elképzelhető, hogy nem csak 200 pillangón próbálja meg kivívni a részvétel jogát a tokiói olimpián, úgy érzi, most megmutathatja, ki ő valójában, és mit tud.

"Próbálok alázatos lenni – a múltban ez hiányzott, leginkább azért, mert túlságosan könnyen jöttek az eredmények. Most minden más: hiszünk egymásban, és hiszem, hogy sikerül áttörnünk a falat, megmutathatjuk, mire vagyunk képesek" – mondta Szilágyi Liliána.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×