eur:
394.46
usd:
365.28
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Szentpétervár, 2017. január 19.Bemutatják a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos emblémáját a bajnokság egyik helyszínén, Szentpéterváron 2017. január 19-án. A 2020-as tornát tizenhárom európai országban rendezik, Szentpétervár három csoportmérkőzésnek és a negyeddöntőnek ad otthont. (MTI/EPA/Anatolij Malcev)
Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev

Meglepetések az Európa-bajnokság sorsolási kalapjaiban

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerdán közzétette a jövő nyári Európa-bajnokság sorsolási kalapjait.

A listából kiderül, hogy a címvédő portugálok csupán a harmadik, a világbajnok franciák pedig a második kalapba kerültek, az ukránokat viszont az első kalapba sorolták, mivel az erősorrendet kizárólag a selejtezősorozatban elért eredmények alapján határozták meg.

A június 12. és július 12. között sorra kerülő, részben budapesti rendezésű kontinenstorna 24 csapatos mezőnyéből egyelőre húsz válogatott ismert. A további négy résztvevő a márciusi pótselejtezőről jut ki. Utóbbi sorsolását pénteken Nyonban tartják, az Európa-bajnokság csoportbeosztását pedig jövő szombaton, Bukarestben készítik el.

A torna történetében először a 2020-as Eb-t 12 ország egy-egy városában rendezik, Budapest mellett London, Glasgow, Dublin, Amszterdam, Koppenhága, München, Bilbao, Róma, Bukarest, Szentpétervár és Baku lesz házigazda. A nyitómeccsre Rómában, a döntőre Londonban kerül sor.

Az UEFA szabályai szerint biztonsági okokból Oroszország és Ukrajna, Bosznia-Hercegovina és Koszovó, valamint Szerbia és Koszovó biztosan nem kerülhet azonos csoportba.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×