eur:
394.68
usd:
365.25
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A magyar játékosok a Himnuszt éneklik, középen Szalai Ádám a Magyarország-Wales Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés után a budapesti Groupama Arénában 2019. június 11-én. A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Máris kivételes a magyar futballválogatott szereplése

A 2020-as Európa-bajnokság selejtezőiben húsz hely kel el a torna huszonnégy helyéből – tizenhétnek már vasárnap estig gazdája lett. A magyar válogatott továbbjutása jelentené a szenzációt.

Általános tapasztalat, hogy mivel sok az egyforma képességű válogatott az európai mezőnyben, a sorsolási kalapbesorolás nem mindig irányadó. A mostani példa ellentétes véleményre sarkall, ugyanis az első kalapba sorolt tíz válogatott közül kilenc már továbbjutott, s minden bizonnyal ma a Gibraltárnál vendégeskedő Svájc is csatlakozik. (Ha nem tudna, az a futballtörténelem valaha volt legnagyobb szenzációját jelentené.)

A második kalapba soroltak közül is már célba ért hat válogatott, a dánok ma még kiharcolhatják a maguk helyét. Kettő ellenben már biztosan nem lesz ott egyenes ágon a tornán: az izlandi és a bosnyák válogatott. Előbbieknél a törökök, noha harmadik kalaposok voltak, aligha gyengébbek, utóbbiakat megelőzték az elmúlt bő egy évben sikert sikerre halmozó, történetük legszebb eredményeit elérő finnek, akiket nagy formában lévő csatáruk, Pukki repít a céljaik felé.

Egyetlen hely kel el majd kedden, az E-csoport második továbbjutó helye. Marco Rossi kapitány már a sorsolásnál azt mondta, körbeverés lesz a csoportban, a záró nap előtt még három válogatottnak van esélye a második helyre, igazolva az olasz edző tézisét.

Közülük a walesit, amely a fogadóirodák alapján a legesélyesebb, sorolták annak idején, príma Eb-szereplésének is tulajdoníthatóan a második kalapba, a szlovákot a harmadikba, a magyart pedig a negyedikbe. A mi csapatunk az egyedüli, amelyiknek negyedik kalaposként még maradt esélye az egyenes ágról továbbjutásra.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Pozitív hangulatban telik a kereskedés az európai tőzsdéken, ezzel a régió piacai javítani tudnak a tegnapi eséshez képest. Ehhez képest az USA-ban sokkal visszafogottabb mozgásokat látunk annak ellenére, hogy a friss adatok a munkaerőpiac lassulását mutatták, ami jó hír lehet a Fed kamatvágása szempontjából. Nagyobb mozgásokra azonban nem kell ma számítani az USA-ban, hiszen a Függetlenség Napja miatt már ma is korábban zár a tőzsde, holnap pedig nem lesz kereskedés, tehát várhatóan kisebb volumenekre lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×