eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Horvátország a csoportelső - így állnak az esélyek

A horvát válogatott 3-1-re nyert Szlovákia ellen, ezzel kijutott a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságra a magyarok csoportjában.

A vb-ezüstérmes horvátok nagy fölényben játszottak az első félidőben, mégis a vendég szlovák csapat szerzett vezetést Bozenik révén. A horvátok aztán az 56. percben egyenlítettek Vlasic góljával, majd négy perc múlva Petkovic a vezető találatot is megszerezte. Szlovákia megfogyatkozott Mak kiállítása miatt, a hazaiak pedig lőttek még egyet, Perisic is betalált.

Ezzel a sikerrel Modricék biztosan ott lesznek a jövő évi Eb-n. A második helyre még három együttes pályázik, és közülük a magyar van lépéselőnyben.

A képlet egyszerű: Marco Rossi együttese megszerzi a második helyet és ezzel kijut az Eb-re, ha nyer Cardiffban kedden.Walesi siker esetén Gareth Bale-ék lesznek ott a kontinenstornán.

Szlovákiának akkor van esélye, ha a wales-magyar meccs döntetlenre végződik, és közben nyer Azerbajdzsán ellen.

1. Horvátország 8 5 2 1 17-7 +10 17
2. Magyarország 7 4 3 8-9 –1 12
3. Wales 7 3 2 2 8-6 +2 11
4. Szlovákia 7 3 1 3 11-11 0 10
5. Azerbajdzsán 7 1 6 5-16 –11 1

Ha a magyar együttes nem vívja ki az Eb-szereplést Wales ellen, a jövő tavaszi rájátszásban mindenképpen részt vehet - azon két meccset kell játszania.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×