eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Ismét Szuperkupa-győztes az FTC

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata címét megvédve hódította el az Európai Szuperkupát: a Bajnokok Ligája-győztes zöld-fehérek a 14-11-re győzték le idegenben az Eurokupában bajnok francia CN Marseille együttesét.

A találkozó favoritja a Ferencváros volt, amely két hete a BL csoportkörében 13-7-re verte a marseille-i csapatot úgy, hogy már 7-1-re is vezetett.

A döntetlennel zárult nyitónegyed után ugyanakkor a francia csapat nagy meglepetésre szétzilálta a zöld-fehérek védekezését és hat gólt szerezve 8-4-es előnnyel mehetett a nagyszünetre.

A harmadik felvonásban az FTC gyakorlatilag másfél perc alatt ledolgozott hármat a hátrányából - miközben Vogel Soma sorra mutatta be a védéseket -, a franciák viszont emberelőnyben újra kettőre léptek meg. Aaron Younger közvetlenül a dudaszó előtt talált be, amivel ismét minimálisra csökkent a különbség.

A záró felvonás elején Varga Dénes egyenlített, de szinte azonnal jött a válasz a túloldalon. Az újabb magyar gólra sem kellett sokat várni, egy tökéletesen kijátszott emberelőny végén Nicolas Constantin-Bicari húzott a kapuba. Öt perccel a vége előtt már a magyar bajnoknál volt az előny Younger harmadik találatával. Bő három perccel a vége előtt újabb fórt kapott az FTC, Varga Zsolt pedig időt kért, a megbeszélést követően Jannisz Funutlisz gyakorlatilag két passz után értékesítette az előnyt, majd a Nikola Jaksic által kiharcolt ötméterest is a nyáron szerződtetett görög klasszis váltotta gólra, lezárva ezzel a legfontosabb kérdést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×