eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Twitter

Megszólalt Michael Schumacher kezelőorvosa

Őssejtterápiával kezelte a hétszeres Forma-1-es világbajnokot Philippe Menasché, de nyugtatja a szurkolókat: csodákra ő sem képes.

A La Repubblica című olasz lapnak nyilatkozott az a párizsi orvos, akiről alig három hete derült ki, hogy titokban kezeli Michael Schumachert, akinek 2013 decemberi síbalesete óta semmit sem tudni az egészségi állapotáról. A nyilvánosság elől elzártan élő, mások szerint csak vegetáló autóversenyzőről akkor a Le Parisien írta meg, hogy a George Pompidou Kórházban van, és Philippe Menasché, az ismert sebész vette kezelésbe.

"Nem teszek csodát" - mondta az orvos most az olasz lapnak, lehűtve ezzel a biztató hírekben reménykedő Schumacher-rajongókat. Visszautasította azt a lapértesülést is, amely szerint valamiféle kísérleti gyógymóddal kísérletezne az exsportolón.

"Én a csapatommal nem végzek kísérleteket, ez a visszataszító szó teljesen ellentétes az orvosi hitvallásommal" - közölte Menasché, de a kezelés részleteiről az orvosi titoktartásra hivatkozva továbbra sem árult el részleteket. Korábban az a hír járta, hogy infúziós kezelést kapott Schumacher, amelynek gyulladáscsökkentő hatása van, és ettől remélik, hogy javul majd az állapota.

"Óriási volt az érdeklődés az osztályunk iránt, de mostanra normalizálódott a helyzet. Az az igazság, hogy noha az elmúlt húsz évben nagyot fejlődött az őssejtkutatás, még mindig nagyon keveset tudunk róluk" - mondta Menasché, aki az egyik legnagyobb tekintély a világon ezen a szakterületen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×