eur:
393.06
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA Földi Obszervatóriuma által 2019. szeptember 15-én készített műholdfelvételen füst borítja az indonéziai Borneó szigetének déli olajpálma-ültetvényeit. A borneói Kalimantan tartományban szeptember-októberben rendszerint felperzselik a művelés alá vont földterületeket. Kalimantanban és Szumátrán hetek óta erdőtüzek pusztítanak, amelyek füstje súlyos légszennyezettséget okoz a közeli Szingapúrban, Malajziában és Thaiföldön is.
Nyitókép: MTI/EPA/NASA

Szingapúri Nagydíj - fotók és műholdképek mutatják a légszennyezés mértékét

Napok óta kérdéses, hogy mennyire egészségkárosító a levegő a hétvégi Szingapúri Nagydíj helyszínén. Készenléti tervet is készítettek a Forma-1-es vezetők.

A hőség és a páratartalom miatt amúgy is megterhelő éjszakai verseny helyszínén most még az indonéziai erdőtüzek miatti légszennyezettség is gondot okoz. A várost füst lengi be, a lakókat arra kérték, hogy minél kevesebb megterhelő fizikai munkát végezzenek a szabad levegőn.

Az F1-es vezetők korábban vésztervet is készítettek arra az esetre, ha nem lehetne megrendezni a futamot, most viszont már gőzerővel pakolnak és gyakorolnak a csapatok a helyszínen.

Szingapúr, 2019. szeptember 19.
A Ferrari csapatátnak tagja kerékcserét gyakorol a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíjának helyszínén 2019. szeptember 19-én. Az éjszakai futamot szeptember 22-én rendezik a Marina Bay utcai pályán.
MTI/EPA/Diego Azubel
A Ferrari csapatának tagja kerékcserét gyakorol a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíjának helyszínén szeptember 19-én.(MTI/EPA/Diego Azubel)

A füst a szeptember 18-án Szingapúrban készült képeken is jól kivehető. A gyalogosok egy része arcmaszkot visel a légszennyezés elleni védekezésül.

Szingapúr, 2019. szeptember 18.
Az Indonéziában tomboló erdőtüzek füstje miatt védőmaszkot visel egy nő Szingapúr belvárosában 2019. szeptember 18-án. Indonézia több tartományban hetek óta erdőtüzek pusztítanak, amelyek füstje komoly légszennyezettséget okoz a közeli Szingapúrban, Malajziában és Thaiföldön.
MTI/EPA/Wallace Woon
Az Indonéziában tomboló erdőtüzek füstje miatt védőmaszkot visel egy nő Szingapúr belvárosában. Az Indonézia több tartományban hetek óta erdőtüzek pusztítanak, amelyek füstje komoly légszennyezettséget okoz. MTI/EPA/Wallace Woon

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA Földi Obszervatóriuma szeptember 15-én készített műholdfelvételeket tett közzé, amelyeken jól látszik, hogy mekkora füst borítja az indonéziai Borneó szigetének déli olajpálma-ültetvényeit. A borneói Kalimantan tartományban szeptember-októberben rendszerint felperzselik a művelés alá vont földterületeket. Kalimantanban és Szumátrán hetek óta erdőtüzek pusztítanak, amelyek füstje súlyos légszennyezettséget okoz a közeli Szingapúrban, Malajziában és Thaiföldön is.

Borneó, 2019. szeptember 19.
Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA Földi Obszervatóriuma által 2019. szeptember 14-én készített műholdfelvételen füst borítja az indonéziai Borneó szigetének déli olajpálma-ültetvényeit. A borneói Kalimantan tartományban szeptember-októberben rendszerint felperzselik a művelés alá vont földterületeket. Kalimantanban és Szumátrán hetek óta erdőtüzek pusztítanak, amelyek füstje súlyos légszennyezettséget okoz a közeli Szingapúrban, Malajziában és Thaiföldön is.
MTI/EPA/NASA
A Borneó szigetének déli olajpálma-ültetvényein égő tüzek és a messzire szálló füst (MTI/EPA/NASA)

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×