eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Illés Fanni és edzője, Szabó Álmos a magyar úszóválogatott edzésén a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában két nappal a riói paralimpiai játékok kezdete előtt, 2016. szeptember 5-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Paraúszás: Illés Fanni világbajnok 100 mellen

Egy másik kategóriában Száraz Evelin bronzérmet szerzett a paraúszók londoni világbajnokságán.

Illés Fanni aranyérmet nyert 100 méter mellen a Londonban zajló paraúszó-világbajnokság első versenynapján, hétfőn.

A Magyar Paralimpiai Bizottság beszámolója szerint győzelmével - a tavaly Európa-bajnokságot nyert - Illés megszerezte az első női úszókvótát az ország számára a jövő nyári, tokiói paralimpiára.

A Vasas SC sportolója közel négy másodperccel nyerte kategóriájában a döntőt a brit fővárosban.

Becsey János vezetőedző értékelése szerint Illés Fanni akaratereje példaértékű, hiszen a kevésbé sikeres riói paralimpia után kemény edzésmunkával és elszántsággal bizonyította, képes a világ legjobbja lenni.

A nap másik magyar érdekeltségű döntőjében, ugyancsak 100 méter mellen egy másik kategóriában Száraz Evelin harmadik lett.

A vasárnapig tartó világbajnokságra rekordszámú nevezés érkezett, 80 ország 650 sportolója versenyez a világranglista-pontokért, és az első-második helyezetteknek járó kvótákért. A magyar színeket Illés és Száraz mellett Adámi Zsanett, Konkoly Zsófia, Pap Bianka, Iván Bence és Tóth Tamás képviseli.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×