eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kis Gábor, a Szolnok (elöl) és Marko Macan, a Jug Dubrovnik játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája (Final Six) döntőjében játszott Szolnoki VSK - Jug Dubrovnik mérkőzésen a budapesti Duna Arénában 2017. május 27-én. A Szolnoki Dózsa-Közgép csapata nyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligáját.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Szigorú fiatalszabállyal indul az új vízilabdaév

Este megkezdődik a férfi vízilabda-bajnoskág 2019-2020-as idénye. Szerdán a Ferencváros a Szeged, az OSC a Vasas vendége lesz, a Szolnok Pécsre, az Eger pedig Szentesre utazik.

A címvédő Ferencváros az egyik fő esélyese a férfi vízilabda OB I szerdán kezdődő idényének. A bajnok, Magyar Kupa- és Bajnokok Ligája-győztes zöld-fehérek Stefan Mitrovic és Slobodan Nikic személyében elvesztettek ugyan két szerb olimpiai bajnokot - továbbá visszavonult Gór-Nagy Miklós -, de érkezett mások mellett a magyar válogatott Zalánki Gergő, valamint Jannisz Fontulisz, az Olympiakosz és a görög válogatott klasszisa.

Varga Zsolt vezetőedző az InfoRádióban hangsúlyozta, hogy a jelentős változások miatt új csapatot építenek a zöld-fehérek, de a cél a minél jobb szereplés minden sorozatban.

"Akik érkeztek, mind profi játékosok profi mentalitással, de nyilván hozzá kell szokniuk a munkához, amit mi itt, a Fradiban évek óta csinálunk.

Szeretnénk újra bajnokságot nyerni, és szeretnénk újra eljutni a BL Final 8-be."

Az elmúlt idényben második OSC legjelentősebb igazolása,

a Szolnokról megszerzett szerb világklasszis, Andrija Prlainovic.

Vad Lajos, az újbudai együttes szakvezetője hangsúlyozta, nagy fegyvertény a csapat egyben tartása és a szerb pólós megszerzése.

"Egyetlen játékost igazoltunk, de nagy dolog, hogy egyben maradt a csapat, és érkezett egy nagyon komplex játékos. Prlainoviccsal mindenképpen szintet tudunk lépni, ez már látszik az edzésmunkáján és a mérkőzéseken is. Tovább kell menni, stabil alapunk van."

A bronzérmes Szolnok sztárigazolása az

olimpiai, világ- és Európa-bajnok szerb center, Dusko Pijetlovic,

akinek két honfitársával, Gavril Suboticcsal és Radomir Drasoviccsal, valamint fiatal magyar válogatottakkal, a BVSC-től érkező Várnai Kristóffal és a Debrecentől átigazoló Dőry Farkassal is megerősítette keretét a Tisza-parti klub. Zivko Gocic vezetőedző kemény bajnokságra számít, de jó eredményeket vár a csapatától.

"Én mindig az első helyet várom saját magamtól és a csapattól, hogy ebből mennyi jön össze, az alapszakasz végén meglátjuk. Mindenki azt mondja, hogy csoportunkban a Fradi a legerősebb, utána jövünk mi, de mindenkire nagyon kell figyelni, nálunk is sok változás volt, ezért egy kis türelmet kérünk mindenkitől."

A bajnoki negyedik Eger célja az Eurokupa megnyerése és az OB I-ben Bajnokok Ligája-indulást érő helyen végezni - hangsúlyozta Dabrowski Norbert, a hevesiek vezetőedzője.

"Még meg sem fogalmazta a vezetőség az elvárásokat, már az első héten közölték a játékosok, hogy meg akarják nyerni az Eurokupát. Ez elég beszédes.

A magyar bajnokságban szeretnénk a BL-szereplést érő első három hely valamelyikén végezni, lehet, hogy ez talán még nehezebb feladat is lesz."

A bajnokság lebonyolítása változott: az alapszakaszt ezúttal is két csoportban rendezik meg, innen az 1.-4. helyezettek a középszakasz felsőházában, az 5-8. helyezettek pedig az alsóházban folytatják. A középszakasz után azonban a mostani kiírásban már nincs rájátszás, hanem a kialakult sorrend alapján rögtön a helyosztókra kerül sor. Fontos változás az is, hogy az összes végső párharcban, így a bajnoki döntőben is csak az egyik fél második sikeréig játszanak a csapatok.

Az együtteseknek minden meccsen szerepeltetniük kell legalább egy, 1999. január 1-je után született, saját nevelésű mezőnyjátékost,

aki korábban legalább két szezont játszott az adott egyesület utánpótlásában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×