eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Gera Zoltán 97-szeres válogatott labdarúgó, a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti nagykövete az 500 nappal a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyitómérkőzése előtt tartott sajtótájékoztatón az új Puskás Ferenc Stadion látogatóközpontjában 2019. január 29-én. A jövő évi kontinenstornának 12 város ad otthont. Budapesten három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hosszú, göröngyös úton indul el Gera Zoltán

A hét elején Gera Zoltán szövetségi edző irányításával kétnapos edzőtáborban vettek részt a 2021-es magyar-szlovén közös rendezésű Eb-re készülő U21-es labdarúgó válogatott tagjai. Az utánpótlás-válogatott élére júliusban kinevezett szakember bízik benne, hogy a szeptemberi felkészülési mérkőzésekre jó csapat alakul ki.

Gera Zoltán első benyomásai nagyon pozitívak az U21-es labdarúgó-válogatott élén. A csapat egy hét eleji edzőtáborozással kezdte meg felkészülését a 2021-es magyar-szlovén rendezésű korosztályos Európa-bajnokságra.

"Jó volt a hozzáállás, nagyon hasznosnak ítéltük a közös munkát. Arról volt szó, hogy egy kicsit ismerjük meg egymást, lássuk a játékosokat testközelből edzéseken. Teljesen pozitív volt a stáb számára ez a két nap" - értékelt az InfoRádióban Gera Zoltán.

A szövetségi edző beszámolt róla, hogy szerette volna, ha a labdarúgók megtudják, mire számíthatnak az új szakvezetéstől, ennek tudatában szerinte ugyanis könnyebb a szeptemberi mérkőzésekre készülni - mások mellett Dánia és Norvégia ellen.

Most 27 játékossal találkoztak, de nem közülük kerül ki a szeptemberi meccskeret, ugyanis vannak légiósok, akiket nem engedtek el erre a kétnapos összetartásra, és bizony

olyan játékosok is vannak, akiket Gera Zoltán csak most tud majd megnézni élesben. Miattuk - mint a korábbi klasszis labdarúgó ígéri - biztosan lesz még változás.

Pályaedzőként Sándor György és Vanczák Vilmos - korábbi válogatottbeli csapattársai és társai az edzői iskolában - segítik Gera munkáját, a kapusedző pedig Végh Zoltán. Gera Zoltán azt mondta, velük szeretett volna dolgozni, ehhez minden támogatást megkapott az MLSZ-től.

A pályaedzőkről elmondta: "az edzői pálya felé vezető úton láttam, hogy ők hogyan állnak a futballhoz, milyen elképzelésük van, ez alapján könnyű volt kiválasztanom őket. Összeszedett, profi mentalitású emberek".

Az összetartáson egyébként 23 mezőnyjátékos és 4 kapus vett részt, hétfőn egy, kedden két edzés szerepelt a programban.

Az U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzőjével, Gera Zoltánnal készült beszélgetést teljes egészében meghallgathatják szombat este 7-kor az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×