eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Liu Shaolin Sándor örül, miután a magyar csapat utolsó tagjaként elsőként ért célba a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres váltóversenyében, a phjongcshangi téli olimpián a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 22-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Liu Shaolin Sándor: olyan vagyok, mint egy disznó

Jelentős túlsúlya miatt aggódik Liu Shaolin Sándor. Nyolcvannégy kiló vagyok, az olimpián hetvennyolc voltam, az előző szezonban meg nyolcvan - nyilatkozta az olimpiai bajnok.

Az elmúlt hetekben már hányingerem volt magamtól, de lassan múlik. És ugyanígy kezd újra meglenni a motivációm is - mondja önkritikusan a bajnok.

Arról is beszélt, hogy elég nehéz az újrakezdés egy-egy jó idény után. Viszont ahogy tavaly, idén sem lesz ezen a téren probléma, a nehezén túl van.

Még egy hétig maradnak a magashegyi edzőtáborban, aztán következik egy hét pihenő – ám nem Liu Shaolin Sándor számára. Ő ugyanis nem megy nyaralni, hanem Hollandiába készül, ott edz a legjobbakkal - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

Nem akar bulizni, nem akar hízni, újra olimpiai bajnok akar lenni, egyéni számban is.

A hollandok nagyon várják, megküldték a heti edzéstervet, leginkább a váltóra összepontosítanak akkor, csak napi egy edzés lesz.

Hetek óta a csapattal készül az oroszok olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, Szemjon Jelisztratov. Nagyon jó edzőpartner, huszonkilenc évesen is a világ legjobbjai között van, motivált, pedig Oroszországban meglehetősen nehéz körülmények között dolgozhatnak. Ennek ellenére csinálja, mert imádja a short tracket, és mert vannak álmai, céljai, ezekért meg hajlandó keményen dolgozni.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×