eur:
392.5
usd:
362.56
bux:
72003.53
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás szétúszása után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kenderesi Tamás is ott volt a diszkótragédiánál

A hazai úszósport legnagyobbjaihoz hasonlította Milák Kristófot a magyar szövetség elnöke, Wladár Sándor, miután a Honvéd versenyzője világcsúccsal győzött 200 méter pillangón a kvangdzsui vb-n. A sportvezető az InfoRádiónak beszélt Kenderesi Tamás ügyéről és a néhány nappal korábbi diszkóbalesetről is, ahol magyarok is megsérülhettek volna.

Wladár Sándor Milák Kristóf teljesítményét értékelve azt mondta:

mindenkit meglepett.

Mint mondta, két olyan embert látott életében - az egyik Egerszegi Krisztina, a másik Milák Kristóf -, hogy ellöki magát a faltól és még 25 méter múlva is ugyanúgy siklik a víz tetején.

Ehhez persze kemény munka is kell, s van egy fantasztikus szakember, Selmeci Attila, aki felkészíti őt. Hozzátette, Milák Kristóf annyira rá tud koncentrálni - szinte csőlátása van - az eredményre, hogy leússza, akaratból. Az olimpiai úszó Wladár Sándor hozzátette, egy kicsit ő is ilyen volt annak idején, olyan erős akarata, elszántsága volt, nem engedte, hogy megelőzzék.

Kenderesi Tamás zaklatási ügyéről a sportvezető megerősítette, hogy

a versenyzőre szövetségi fegyelmi vizsgálat vár.

Arra a kérdésre, hogy ezek után még jobban kell-e fogni a sportolókat, még kevesebbet engedhetnek-e meg maguknak a verseny után, Wladár Sándor igennel válaszolt, mint mondta, ez nem csak a Kenderesi-ügy tanulsága, hanem a pár nappal előtte történt diszkóbaleseté is, amelyben többen meghaltak és amit "a mieink is csak azért úsztak meg, mert éppen a vasgerendán álltak, amikor a galéria közepe beszakadt".

Wladár Sándor elmondta, Kenderesi Tamás is a helyszínen volt a szerencsétlenség idején, a női vízilabdásokkal beszélgetett, az volt a szerencse, hogy kiment abban a pillanatban, amikor a baleset történt. A sportvezető hozzátette, a dolgok tanulsága számára, hogy az ilyenfajta helyzetek elkerülése érdekében

megtiltja, hogy a versenyzők a verseny végeztével elmenjenek a diszkózni, vagy alkoholt igyanak,

mint mondta, ezt majd átbeszélik a sportolói bizottsággal. A testület elnöke Gyurta Dániel, ő hívja majd össze a bizottságot, tegyenek majd magukra vonatkozó korlátozó intézkedést. "Gyurta Dani jól el fogja igazgatni ezt a helyzetet."

Budapest, 2019. július 30.
Rasovszky Kristóf, a nyíltvízi úszás 5 kilométeres versenyszámának aranyérmese, Kapás Boglárka, a női 200 méteres pillangóúszás aranyérmese és Milák Kristóf, a 200 méteres pillangóúszás új világcsúccsal lett aranyérmese (b-j) a dél-koreai 18. vizes világbajnokságon résztvevő, aranyérmet nyert úszók köszöntésén a Duna Arénában 2019. július 30-án.
MTI/Bruzák Noémi
Rasovszky Kristóf, a nyíltvízi úszás 5 kilométeres versenyszámának aranyérmese, Kapás Boglárka, a női 200 méteres pillangóúszás aranyérmese és Milák Kristóf, a 200 méteres pillangóúszás új világcsúccsal lett aranyérmese a dél-koreai 18. vizes világbajnokságon résztvevő, aranyérmet nyert úszók köszöntésén a Duna Arénában MTI/Bruzák Noémi

Milák még rengeteget fejlődhet

Sós Csaba szövetségi kapitány a világbajnokságot értékelve elmondta, a kezdet nagyon jó volt és azután ez végigment a csapaton. Az olimpiára készülésről szólva a szakember úgy fogalmazott, hogy nincs főszabály, minden versenyző más. Hosszú Katinkának például szerinte nem kell minél több számot úsznia, míg Milák Kristófnak jó, ha minél több versenyszámot felvesz - nem feltétlenül az olimpián, de addig is a magyar bajnokságon, az Európa-bajnokságon -, mert az ő versenyedzettsége még nem olyan, mint például Hosszú Katinkáé. Van még mit fejlődnie, de ezt végigveszik az edzőkkel - tette hozzá a szövetségi kapitány, aki úgy véli, hogy Milák Kristóf rengeteget fejlődhet még egy év alatt, miközben a 200 pillangón elért világcsúccsal is "rendesen beköszönt". Most már három számban tartunk világrekordot - tette hozzá Sós Csaba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 08:12
×
×
×
×