eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó

Raonic lesz Fucsovics következő ellenfele

Fucsovics Márton három mérkőzéslabdát hárítva három szettben legyőzte a georgiai Nikoloz Baszilasvilit a 754 540 euró összdíjazású, stuttgarti füvespályás férfi tenisztorna szerdai nyolcaddöntőjében.

A rangsorban 52. magyar teniszező és a világranglistán 17. riválisa idén már negyedszer csapott össze egymással: eddigi három mérkőzésükből kétszer Fucsovics örülhetett.

Stuttgarti mérkőzésük gyors brékváltással kezdődött, majd bár ezt követően is volt mindkét játékosnak lehetősége fogadóként is, rövidítés döntötte el a szettet: ebben Fucsovics első két adogatópontját elbukta, ez pedig a játszmába került.

A második felvonásban egyértelműen a nyíregyházi játékos volt fölényben, sokkal hatékonyabban adogatott riválisánál - sikeres első szervái mögött például mindössze egy pontot veszített el -, kétszer is brékelt, így 28 perc alatt egalizált.

A döntő szett ismét nagy küzdelmet hozott, és bár Fucsovics 1:2-nél semmire bukta a szervajátékát, egyből vissza tudott brékelni. Baszilasvilinek 5:4-es vezetésnél három mérkőzéslabdája is volt, a magyar játékos azonban mindet hárította, majd azonnal elvette georgiai riválisa adogatását és kiszerválta a 2 óra 15 perces találkozót.

Fucsovics a negyeddöntőben a 6. helyen kiemelt kanadai Milos Raoniccsal találkozik. A hatodik helyen kiemelt játékos a szerdai nyolcaddöntőben a francia Jo-Wilfried Tsonga felett diadalmaskodott három szoros szettben, 2 óra 27 perc alatt.

Fucsovics és Raonic eddig egyszer találkozott: tavaly ugyanezen a tornán, egy fordulóval korábban a kanadai teniszező nyert két játszmában, 6:2, 6:4-re.

Eredmények, nyolcaddöntő:

Raonic (kanadai, 6.)-Tsonga (francia) 6:4, 6:7 (5-7), 7:6 (7-1)

Fucsovics Márton-Nikoloz Baszilasvili (georgiai, 4.) 6:7 (4-7), 6:2, 7:5

páros:

Fucsovics Márton és az olasz Matteo Berrettini párosa az első fordulóban, a 16 között búcsúzott a 754,5 ezer euró (242 millió forint) összdíjazású stuttgarti füvespályás férfi tenisztornán.

Fucsovics Márton-Nikoloz Baszilasvili (georgiai, 4.) 6:7 (4-7), 6:2, 7:5

Raonic (kanadai, 6.)-Tsonga (francia) 6:4, 6:7 (5-7), 7:6 (7-1)

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
×
×
×
×