eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
A spanyol Rafael Nadal a svájci Roger Federer ellen játszik a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2019. június 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Julien De Rosa

Rafael Nadal álomtenisszel, simán legyőzte Roger Federert

A felek három órát sem töltöttek a pályán a Roland Garros elődöntőjében. Taróczy Balázs kétszeres Grand Slam-győztes az InfoRádióban elmondta, lehet-e még Federer-Nadal meccs.

Dörzsölhették a tenyerüket a teniszrajongók a Roland Garros-kiemelést látva, ugyanis már az év salakos Grand Slame előtt teljesen elképzelhető volt, hogy a két élő teniszlegenda, a torna megnyerésére leginkább esélyes, második kiemelt spanyol Rafael Nadal és korszakos ellenfele, a harmadikként besorolt svájci Roger Federer az elődöntőben összecsap. A párosításra péntek délután sor is került.

Federer annak tudatában nézett farkasszemet Nadallal, hogy előzőleg bő 3 és fél órán át szenvedett honfitársával, Stan Wawrinkával a negyeddöntőben, ráadásul az előző három párizsi GS-t ki is hagyta, nem mellékesen pedig ott lebegett a feje fölött annak a terhe is, hogy bár ötször már bejutott e viadal döntőjébe, de nyerni még csak egyszer tudott - hiába volt túl már 70 mérkőzésnyerésnél a Roland Garroson.

Nadalt mindössze az zavarhatta, hogy 2015 óta nem nyert mérkőzést Federer ellen, akkor is a svájci feladta a spanyol 1:0-s vezetésénél...

Kettejük 39. hivatalos összecsapása előtt a spanyol 23-szor, a svájci 15-ször diadalmaskodott, de a Garroson mindannyiszor Nadal nyert.

1. játszma

Ezúttal is simán kezdett Nadal, 15 játékperc után már 3:0-ra vezetett, és sokan elkönyvelhették, hogy ezúttal a szokásosnál is simább spanyol diadallal "ülnek majd szemben". Ám Federer megtáltosodott, és brékelt is 1:3-nál, ám Nadal erre gyorsan felébredt, és visszaszerezte előnyét, 51 perc alatt pontot téve az első szett végére - és még csak ász szervára sem volt szüksége ehhez. (6:3)

2. játszma

A második játszma ugyanolyan látványos, szinte test test elleni labdamenetekkel folytatódott, mint amilyenekkel az első befejeződött, rendre behívták a felek egymást a hálóhoz, igazi közönségszórakoztató teniszt bemutatva, s hol a svájci, hol a spanyol tréfálta meg ilyenkor a másikukat egy-egy demoralizáló elütéssel. 4:4-ig fej fej mellett haladtak a legendák, ekkor azonban megint Nadal rázta meg magát sikeresebben (Federer 40:0-ről vesztette el adogatójátékát), és szinte percre ugyanannyi idő alatt fejezte be a második játszmát is (6:4).

3. játszma

A harmadik játszmában a fújdogáló szél Federert zavarta jobban, ennek köszönhetően gyorsan kettős brékelőnybe került Rafael Nadal, és még akkor is ámulatba ejtő vonalakat-sarkokat ütött, amikor erre rá sem kényszerült. 29 játékperc után már 5:1 állt a táblán. Ezt követően a mallorcai illetőségű sportoló egy elszórt fogadójátékkal rápihent utolsó, nagy adogatására, és ellentmondást nem tűrő játékkal, a széllel is dacolva hozta a harmadik szettet is.

Nadal a döntőben a Djokovic (1. kiemelt) - Thiem (4. kiemelt) párviadal győztesével találkozik, 12. Roland Garros- és összesen 18. Grand Slam-sikerére hajtva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×