eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
A szegedi Jonas Källman (j) és Mikler Roland, a Veszprém kapusa a férfi kézilabda NB I döntőjében játszott MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém visszavágó mérkőzésen Szegeden 2019. május 26-án.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Szegeden még keresik az okát, miért fogott megint padlót a csapat

A Veszprém nyerte a férfi kézilabda-bajnokságot, miután a hazai 11 gólos siker után Szegeden 27-27-es döntetlent játszott a bajnoki döntőben. Mikler Roland, a veszprémiek kapusa szerint fontos volt, hogy higgadtan tudtak játszani, míg a szegedi Balogh Zsolt azt mondta, ki kell elemezni az összeomlás okait.

A vasárnapi visszavágóra a 11 gólos előny tudatában is úgy készült a Veszprém, hogy győzni szeretne és ne csak minél kevesebb góllal kikapva tartsa meg a vezetését összesítésben – mondta az InfoRádiónak Mikler Roland.

A kapus kiemelte: hétvégén még egy fontos feladat vár a csapatra, a Bajnokok Ligája négyes döntője, és attól tartottak, ha visszavesznek az iramból, az kihathat a kölni szereplésre is.

„Az előny tudatában mindenki nyugodtan és higgadtan tudott játszani” - tette hozzá a 27-27-es döntetlennel zárult találkozó után.

A meccs elején a Szeged 4-1-re elhúzott, ekkor a veszprémi edző, David Davis időt kért és leteremtette játékosait. Mikler Roland felidézte, hogy a spanyol tréner nem örült, hiszen a meccs előtt pont arra hívta fel a figyelmet, hogy ne kezdjen rosszul a csapat. Az volt a cél az időkéréssel, hogy szedjék össze magukat – ez sikerült is.

„Gyere vissza, gyere vissza” - ezt skandálták a veszprémi szurkolók Mikler Rolandnak mindkét meccsen, ugyanis már hónapokkal korábban eldőlt, hogy a kapus nyáron visszatér Szegedre.

„Fantasztikus érzés volt, és köszönöm a szurkolóknak. Ez a kérdés viszont már lezárult, nem foglalkozom vele.

Mindig azt mondom, hogy előre nézek és következő feladatra koncentrálok, ez most a négyes döntő lesz. Az, hogy így alakult, már történelem, előre kell nézni” - fejtette ki.

A szegedieknél is ezen a meccsen búcsúzott egy válogatott játékos, Balogh Zsolt. A Tatabányára igazoló átlövő négy gólt szerzett a visszavágón.

„Az első meccs rányomta a bélyegét a visszavágóra. Veszprémben dőlt el a párharc.

Nem volt reaális, hogy 12 góllal nyerjünk, inkább a becsületünkért játszottunk,

hogy elfelfedtessük az első szörnyű meccset a szurkolóinkkal” - mondta Balogh.

A Szegedről hét év után távozó játékos szerint nehéz megmondani, hogy mi történt a veszprémi meccs második félidejében, amikor óriási hátrányba került a csapata.

„Olyan összeomlás volt, mint a Vardar ellen, fizikálisan és mentálisan is. Ki kell elemezni, mert erre nem tudunk választ találni. Nem lehet, hogy ilyen fontos meccseken ennyire padlót fogjon a csapat, ez el is döntötte a szezon sorsát” - emelte ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
×
×
×
×