eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Szilvalekvárt főznek a Derby és Gasztroangyal Fesztivál megnyitójának napján a budapesti Kincsem Parkban 2015. július 3-án. A háromnapos rendezvényen az érdeklődők hagyományos magyar ízekkel, hungarikumokkal és a lóversenysport élményével ismerkedhetnek.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Tarlós István közbelépett, azonnal költözik az öttusa-vb

A Kincsem Parkban rendezik a szeptemberi öttusa-világbajnokságot, miután Tarlós István főpolgármester nem járult hozzá, hogy medencét építsenek az eredetileg kiszemelt margitszigeti vb-helyszínen. A lóversenypályán viszont elvileg futamokat rendeznek azon a hétvégén.

Változás lesz a szeptemberi öttusa-világbajnokságon – közölte Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában. A főpolgármester kifejtette, hogy támogatja a sportot, de azt nem tudja támogatni, hogy a Margitszigeten, a volt Úttörőstadion közepén egy külön medencét építsenek fel, miközben nagyon közel van a Hajós Alfréd Sportuszoda. Emiatt viszont új helyszínt kell keresni a vb-nek.

Gallai István, a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára az InfoRádió érdeklődésére közölte:

a Kincsem Parkban lesz az öttusa-világbajnokság szeptember 2. és 8. között.

Állítása szerint csupán visszatérnek az eredeti helyszínre, mert 2016-ban, amikor elnyerték a vb rendezési jogát, a Nemzetközi Öttusa Szövetségnél a Kincsem Parkkal pályázott Magyarország, és egy évvel később, amikor a laser run világbajnokság is rendezvény része lett, szintén a Kincsem Parkkal nyerték el a rendezési jogot.

"Azért került a képbe a Margitsziget, mert 1999-ben azóta is etalonnak tartott világbajnokságot rendeztünk ott, és ezt szerettük volna megismételni, vagy talán túlszárnyalni, de azzal, hogy bejött a laser run, és óriási az érdeklődés iránta külföldről, akadályokba ütközött a lebonyolítás" - mondta a változás okaként a főtitkár, tehát nem említette Tarlós István vétóját.

Ehelyett nagyon fontos szakmai érvként tette hozzá, hogy a lovak a Kincsem Parkban szinte otthon vannak, kész az infrastruktúra, ezt a szigeten nehezen tudták volna létrehozni. Gallai István jelezte,

a költségekben nem jelent változást a helyszín módosulása.

A helyszínváltozás azonban vélhetően mégis váratlan és sürgős lehetett, mert az öttusa-vb péntekre a Margitszigetre meghirdetett sajtótájékoztatóját utólag, szerdán, a főpolgármesteri interjú után alig fél nappal, a Kincsem Parkba helyezték át.

A világbajnokság idején, szeptember második hétvégéjén egyébként háromnapos lóverseny lenne a Kincsem Parkban, benne a Kincsem-díjjal, mellette pedig food truck show-val.

Gallai István erre azt mondta, a food truck show még több érdeklődőt vonzhat az öttusa-vb-re, amelyre egyelőre nem kezdődött meg a jegyárusítás. Mint mondta, a parkban a tribün felújítás alatt áll, utána a Maccabi Európa Játékokon használják a létesítményt, s csak ezt követően tudják majd elkezdeni a jegyek értékesítését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×