eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja az egyesület rendezvénye után a budapesti Danubius Hotel Gellért szállodában 2015. május 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: a válogatottban játszani hazafias kötelesség

Az InfoRádió állandó szakértője, Faragó Tamás szerint szélsőséges évet zár a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely ugyan az év csapata lett a FINA-nál, de nem vették figyelembe az Európa-bajnokság eredményeit; a barcelonai tornán márpedig csak nyolcadik lett az együttes.

Sikerek és kudarcok és érték a magyar vízilabdázást az elmúlt esztendőben, de azért az leszögezhető: továbbra is ott van a világ élvonalában - fogalmazott az InfoRádiónak Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó.

"Az Eb-n elért nyolcadik helyről nem szabad megfeledkezni, az egy nagy csalódás volt a magyar vízilabdasportnak, főleg a férfi válogatottnak.

Nem tudom, mikor szerepeltünk ilyen rosszul. Fölmerültek olyan kérdések, amiket meg kellett oldani, de hát a későbbiekben az eredmények bizonyították, hogy Märcz Tamás és a fiúk képesek arra, hogy a hullámvölgyből kilábaljanak" - mondta Faragó, aki szerint

most igazából nem tudni, "hol vagyunk", hiszen a Világliga-ezüstérem és a Világkupa-győzelem úgymond "felmérő tornán" született siker,

ami mellett azért örülhetünk és büszkék lehetünk arra, hogy a FINA az év csapatának választotta a magyar férfiválogatottat.

Ősszel visszatért a férfiválogatottba néhány korábbi kulcsember. Hogy az ő szerepükkel mennyivel lehetünk erősebbek a későbbiekben, arról Faragó azt mondta,

Varga Dénes egyenesen szuperklasszisnak számít, ahogy ő irányítja a csapatot, amiben játszik, az meghatározza a mérkőzések képét

- utalt itt például a Ferencváros Európai Szuperkupa-győzelmére.

Varga mellett kiemelte Hárai Balázst is, aki "a világ egyik legjobb centere", velük nemcsak jó vízilabdázókkal, hanem kiváló sportemberekkel is erősödik a csapat, megfiatalítva pedig képes lehet arra, hogy 2019-ben egy igen erős mezényben kiharcolja a részvételét a 2020-as olimpiára.

Faragó Tamás tartja korábbi véleményét, hogy

a válogatottban játszani hazafias kötelesség,

de a két játékos visszatértével az ezzel kapcsolatos "morális válság" kérdése megoldódott.

A nőkről: "várjuk a bravúrt"

Ami a női válogatottat illeti, nem sok választotta el idén az Eb-éremtől.

"A női csapat teljesítménye mindig bravúr. Sajnos figyelembe kell venni, hogy Magyarországon hány kislány és nő vízilabdázik. 700-800 igazolt versenyző van, nekik kell ugyanazt az eredményt elérni, mint a 40-50 ezres merítésű Egyesült Államoknak vagy Ausztráliának, de beszélhetünk a kanadaiakról, az olaszokról, a spanyolokról, az oroszokról is, mégis ugyanazt az érmet osztják, amit úgymond sokkal olcsóbb elérni" - húzta alá Faragó Tamás, aki szerint az Eb-negyedik hely elfogadható a csapattól, amelytől a magyar vízilabda hagyományainak megfelelően "továbbra is várjuk a bravúrt".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×