eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Varga Dénes, az FTC (j) és Hangay Zoltán, a Szolnok játékosa a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának harmadik, FTC-PQS Waterpolo - Szolnoki Dózsa mérkőzésén Budapesten, a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2018. május 19-én. Vendégként szépített a Szolnok, FTC-PQS Waterpolo - Szolnoki Dózsa 6-14.
Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Nincsenek szavak az év vízilabdás góljára - videó

Szerzője az a Varga Dénes, aki a válogatottban 2018-ban szerepelt játékosok 75 százaléka szerint az év legjobbja volt tavaly.

A vlv.hu immár tizedik éve intézett körkérdést azokhoz, akik akár csak egyetlen percet is játszottak a magyar férfi vízilabda-válogatotthoz 2018-ban. A beérkezett voksok alapján a ferencvárosi Varga Dénes az év legjobb magyar vízilabdázója (a szavazatok 75 százalékával). A dolog érdekessége, hogy egyrészt egybeesik a szövetség értékelésével, másrészt Varga kihagyta a válogatott idei szezonját, mindössze két mérkőzésen játszott az év végén.

A voksolás eredményéről Varga így nyilatkozott:

"Természetesen örülök, ahogy az összes korábbi elismerésnek, de ezek akkor érnek valamit, ha a csapat, amelyben játszom, sikeres.

Ez maximálisan igaz volt a 2018-as évre, úgyhogy ezzel le is zárnám a tavalyi évet, kezdődjék 2019!"

Szintén Varga Dénesé az év gólja, a Miskolc elleni budapesti bajnokin félpályáról talált be csavarból.

Több játékostárs egyébként úgy válaszolt a vlv.hu kérdésére, hogy

"Varga Dénes bármelyik gólja".

Az év mérkőzése a Világkupa magyar-szerb elődöntője volt, megelőzve a Fradi Olympiakosz elleni Európai Szuperkupa-döntőjét. Az év meglepetése a spanyol válogatott Eb-menetelése volt.

A világ legjobb játékosai a magyar válogatott vízilabdázók szerint a montenegrói Alekszandar Ivovics volt, a legjobb, Magyarországon játszó légiós az ausztrál Aaron Younger (zsinórban negyedszer). Az év csalódása az Eb-szereplés, kellemes meglepetése pedig a berlini Világkupa-győzelem.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×