eur:
395.35
usd:
368.37
bux:
71809.38
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay.com

Fogytán a Déli-sark felé igyekvő magyarok élelmiszerkészlete

Jól halad az Antarktiszon Rakonczay Gábor, aki három társával együtt gyalog akarja elérni a Déli-sarkot. A jó tempót azonban a sebesen fogyó élelmiszerkészlet biztosítja - mondta el az InfoRádiónak Szalay Balázs, az expedíció menedzsere.

Túl 570 kilométeren még 380 van hátra Rakonczay Gábornak és három társának a Déli-sarkig - közölte a különleges expedícióról Szalay Balázs, a projekt menedzsere az InfoRádióval.

"Január 10. körül várható, hogy Gáborék beérnek. Most már könnyül a táv, egyre többet tudnak egyszerre megtenni, és nincsenek előttük annyira meredek szakaszok sem"

- írta le Szalay.

Az elmúlt napokban

volt, hogy 25 kilométert mentek egy nap, ami jónak számít,

de remélhető, hogy elérik a 30-as tempót is.

Az időjárás igen változékony arrafelé, volt olyan két nap, amikor a sátrukból sem tudtak kijönni a 100 km/h-s szél miatt, de

mostanában hidegebb van, körülbelül mínusz 25 fok, ilyenkor kisebb a szél és lehet haladni,

ráadásul a szánok is jobban siklanak a havon.

Mint a feleségétől is származó üzenetekből Szalayék számára kiderül, Rakonczay az utolsó véréig küzdeni fog azért, hogy elérje a Déli-sarkot, az esélyei erre most Szalay Balázs szerint javultak a viharos szél elmúltával.

Amivel spórolni kell, az viszont az élelmiszer, nem szabad, hogy abból a legvégén fogyjanak ki. A bemelegítő grönlandi túrán Rakonczay Gábor például 5 kilót lefogyott, miközben alapjában sem túlsúlyos ember.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×