eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: rakonczayexpediciok.hu

A Déli-sarkot elérő Rakonczay már ünnepel

950 kilométer, 44 nap és 4 óra gyaloglás után elérte a Déli Sarkpontot Rakonczay Gábor. A megérkezés pillanatáról is beszámolt az InfoRádiónak Németh Ottó, a Magyar Marketing Szövetség sportmarketing tagozatának alelnöke, az expedíció fővédnöke.

Az utolsó napjai már nagyon nehezek voltak Rakonczay Gábornak – mondta az InfoRádió kérdésére Németh Ottó, a Magyar Marketing Szövetség sportmarketing tagozatának alelnöke, az expedíció fővédnöke. Az extrém sportolót fagyási sérülés és általános kimerültség hátráltatta – tette hozzá.

Rakonczay magyar idő szerint hétfőn 5 óra körül elérte a Déli Sarkpontot, első magyarként. Szárazföldön, sílécen tette meg a mintegy 950 kilométeres távot, 44 nap és 4 óra alatt.

A sarkponton egy kutatóállomást működtet az Egyesült Államok, ez volt a cél, illetve az állomás mellett található szimbólum, amelyet jelképesen meg kell érinteni.

Németh Ottó arról is beszélt, hogy az extrém sportoló fagyási sérülései első- és másodfokúak, de ezek várhatóan néhány hét alatt meggyógyulnak majd.

Nem lehet egyedül nekivágni egy ilyen útnak, Rakonczay Gábor is társakkal teljesítette a távot. Az előkészítő túrák teljesítése után a magyar résztvevő egy 3 fős csoport tagjaként indulhatott el.

A csoportban Rakonczay bizonyult a legerősebbnek, általában ő haladt az élen és több esetben málhát is átvállalt a társaktól – mondta az expedíció fővédnöke.

Egy ilyen úton naponta 7-8000 kalóriát kell elfogyasztani. A csoport mínusz 30 fok körüli hőmérsékleten haladt, az ellenszél gyakran 30-40 kilométer/óra erősségű volt.

Rendkívül nehéz, nagyon zord, az átlagosnál rosszabb körülmények között fogadta Rakonczayékat az Antarktisz.

Az extrém sportoló a hírek szerint egy sörre vágyott a megérkezés után, ezt vélhetően a kutatóbázison megkapta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×