eur:
394.66
usd:
368.03
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Tampere, 2018. szeptember 8.Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya (j), mielőtt megkezdődik a Finnország-Magyarország mérkőzés a labdarúgó Nemzetek Ligája első fordulójában, a C osztály 2. csoportjában Tamperében 2018. szeptember 8-án. (MTI/EPA/Mauri Ratilainen)
Nyitókép: MTI/EPA/Mauri Ratilainen

Több magyar is játékost el tudna képzelni az olasz bajnokságban Marco Rossi

A Vidi és FTC teljesítményéről is beszélt a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a DIGI Sport olasz labdarúgással foglalkozó magazinja, a Csizmaszár szakértőjeként beszélt az olasz bajnokságról és arról, hogy kik azok a magyar játékosok, akik szerinte ott is megállnák a helyüket.

Marco Rossi beszélt Nagy Ádámról, aki az olasz első osztályú Bolognában játszik, és a kapitány szerint idén kimondottan jól teljesít.

"Én élőben is láthattam, amikor a Bologna a Juventus ellen játszott, és akkor ő egyértelműen a legjobb játékos volt a pályán. Ritmus, intenzitás szempontjából is nyugodtan labdába rúghatna bármelyik európai topcsapatban.

Ádám a válogatott számára, ha így folytatja, nélkülözhetetlen marad.”

Az olasz szakvezető, aki szeptember óta ül a magyar nemzeti tizenegy kispadján, úgy látj, hogy Nagy Ádámon kívül több magyar játékos is megállná a helyét az olasz ligában.

"Úgy gondolom, van néhány olyan játékosunk, aki játszhatna Olaszországban. Vannak persze, akik Németországban futballoznak, de a szint hasonló a két ország labdarúgása között.

Ők (Gulácsi Péter, Orbán Willi, Sallai Roland, Szalai Ádám, Dárdai Palkó – a szerk.) biztosan jók lennének a Serie A-ban. De vannak mások is, például Kádár Tamás, Kalmár Zsolt, vagy Holman Dávid. Ők minden bizonnyal játszhatnának Olaszországban.”

Rossi szerint a vasárnap éppen egymás ellen játszó Vidi és FTC magasan kiemelkedik a hazai mezőnyből, de az olasz mester még így sem biztos abban, hogy ez a két klub miként tudna szerepelni a Serie A-ban.

"A Vidi szerzett egy csodás gólt csütörtökön a Chelsea ellen, és a fehérváriak jó kis meccset játszottak Európa egyik legjobb csapata ellen. Persze, az angolok nem a legjobb tizenegyükkel voltak itt, de ha a Chelsea játékosa vagy, akkor nagyon magas szinten játszó labdarúgónak kell lenned. Szóval, nem tudom, hogy a Vidi és a Fradi beférne-e a Serie A-ba, de az biztos, hogy egyikük sincs messze az olasz első osztály szintjétől - mondta Marco Rossi.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×