eur:
392.5
usd:
362.56
bux:
72003.53
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A székesfehérvári Loic Nego és Davide Zappacosta, az angol csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga L csoportjában játszott Vidi FC - Chelsea mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. december 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A Vidi döntetlent játszott a Chelsea ellen, de a továbbjutásra nem volt esélye

Döntetlent játszott (2-2) a MOL Vidi FC a Chelsea-vel, de a bravúros eredmény ellenére kiesett az Európa-ligából, miután a BATE Boriszov Szalonikiben egy félidő alatt megverte a PAOK-ot.

Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, B. Nikolov – Milanov, Scsepovics, Huszti.

Chelsea: Caballero – Zappacosta, Christensen, Ampadu, Emerson Palmieri – Barkley, Fabregas, Loftus-Cheek – Willian, Morata, Hudson-Odoi

A magyar bajnoknál kimaradt Pátkai Máté és Kovács István, alapvetően a megszokott csapatnak szavazott bizalmat a szerb edző. A Chelsea tartalékos, de még így is nagyon erős.

Az első helyzet a Vidi előtt adódott a negyedik perc legvégén, Huszti szellemes előkészítése után Nikolov gyengén lőtt.

Az első negyedóra lassan eltelik, a Chelsea mezőnyfölényben játszik, de a kapura (eddig) különösebben nem veszélyes.

Noha a Chelsea birtokolja többet a labdát, a ritka ellentámadások egyikéből Nego fordulásból lőtt a tizenhatos vonaláról – Caballero kapus kezébe.

Rossz hír: a BATE vezetéshez jutott Szalonikiben, ez abszolút meglepetés a boriszovi mérkőzés alapján, ahol simán nyert a PAOK. Ha ott ez maradna az ewredmény, akár még a győzelem sem segítene a Groupama Arénában a Vidin.

A 29. percben szabadrúgást kapott a Chelsea, a Vidi kapujától 20 méterre. Két brazil találkozott, Willian fennakadt Paulo Viníciuson. Williannek az ilyen ziccer, be is lőtte. Vidi FC–Chelsea 0-1.

Két perc alatt kiegyenlített a Vidi FC: Huszti Szabolcs szöglete után Milanov megcsúsztatta a labdát, amelyet a fiatal walesi védő, Ethan Ampadu a saját kapujába segített. Vidi FC–Chelsea 1-1.

Morata kapura perdítette a labdát közelről, szép mozdulat volt, de belesérült.

A 42. percben Scsepovics előkészítése után Nego lőtt, Caballero bravúrral, vetődve védett.

A Ferencváros által kiszemelt Szignyevics góljával már 2-0-ra vezet a BATE Szalonikiben.

A megsérült Morata helyére még az első félidő hajrájában beállt a francia világbajnok, Olivier Giroud.

Vége az első félidőnek.

A másik mérkőzés , sajnos, eldőlt, a BATE Szignyevics újabb góljával már 3-0-ra vezet. Éppen úgy megverte egy félidő alatt a PAOK-ot, mint tették vele a görögök Boriszovban.

Nagy Vidi-helyzet maradt ki a 47. percben, Stopira nagyszerű helyzetből nem talált kaput fejesével.

Újabb világbajnok áll be a „kékekhez”, a spanyol Pedro. A mezőny eddigi legjobbját, a brazil Williant váltotta.

Vezet a Vidi! Milanov a bal oldalról átívelte a labdát, Nego pedig élete gólját lőtte kapásból, jobbal, a rövid felső sarokba. Vidi–Chelsea 2-1.

Hudson-Odoi helyzetbe került, Kovácsik Ádám másodjára bár, de bravúrral védett.

Szépített a PAOK a BATE ellen, de még 1-3.

Giroud kapásból fölé vágta Fabregas labdáját. A magyar francia (Nego) belőtte, az angol francia (Giroud) nem.

A 74. percben a Chelsea hasonló helyzetből lőhetett szabadrúgást, mint az első félidőben, Willian góljánál. Olivier Giroud úgy belőtte, hogy Fiola ott állt a jobb kapufánál. Vidi FC–Chelsea 2-2.

Marko Nikolics két támadóval frissítette a csapatot, Kovács István és Hodzic váltotta Georgi Milanovot és Huszti Szabolcsot.

A harmadik fehérvári csere: Anel Hadzic lement, Pátkai Máté kapott szűk tíz percet.

Vége a mérkőzésnek, a Vidi harmadik lett a csoportjában, nem tudott továbbjutni, de nem vallott szégyent az európai porondon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 08:12
×
×
×
×