eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Női kézilabda: vereség a világbajnok franciáktól is

A magyar női kézilabda-válogatott 19-18-ra kikapott a világbajnok Franciaország csapatától a Möbelringen Kupa nemzetközi felkészülési torna szombati második fordulójában.

Az Európa-bajnok és házigazda Norvégiától csütörtökön 25-19-es vereséget szenvedtek a magyarok, akik vasárnap Dánia ellen zárják az Oslo melletti Fornebuban zajló tornát.

Rosszul kezdődött a meccs magyar szempontból, mert a hatodik percben megsérült Kovacsics Anikó csapatkapitány csuklója, Klivinyi Kingát pedig vállfájdalmak miatt kellett lecserélni. Kiss Nikolett találata után kilenc percig nem szerzett akciógólt a Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese, ezt azonban a franciák nem tudták kihasználni: mivel ők is több mint nyolc percig nem voltak eredményesek, a félidő derekán a magyarok vezettek 6-4-re.

A világbajnoki címvédő kevesebb mint három perc alatt fordított, majd a visszatérő Kovacsics kétszer is betalált, de az utolsó öt percben ismét nem dobtak gólt a magyarok, így a szünetben 11-9-es hátrányban voltak.

A 38. percben Rasmussen időt kért, mert a franciák először vezettek három góllal (14-11). A válogatott védekezésére nem lehetett panasz, de sokat hibázott támadásban, számos alkalommal eladta a labdát, így eldőlni látszott a meccs. Ekkor viszont nagy hajrába kezdtek a magyarok: az 57. percben, egy 4-0-s sorozat végén emberelőnyben egyenlítettek (18-18), majd két perccel a vége előtt Tóth Gabriellának megsérült a bokája.

A legvégére már csak egy francia gól maradt, amellyel a világbajnok megnyerte a mérkőzést.

"A mérkőzés nagy részét tekintve nagyon elégedett vagyok a lányokkal, egyedül az első félidő utolsó öt percében nyújtottunk gyengébb teljesítményt a francia csapat ellen, amellyel szemben mindenki megszenved a góllövéssel" - idézte a magyar szövetség honlapja Kim Rasmussen szövetségi kapitányt, aki hozzátette, a franciák rendkívül gyorsak és erősek, ezért örül annak a küzdőszellemnek és teljesítménynek, amelyet játékosai mutattak.

Vasárnap a dánok ellen Klivinyi Kinga, Tóth Gabriella és Kovács Anna sem játszhat, Kovacsics Anikó és Háfra Noémi terhelését pedig csökkenti a szakmai stáb, mert az edző megfogalmazása szerint az a legfontosabb, hogy további sérülések nélkül "ússzák meg" a tornát.

A franciaországi Európa-bajnokság jövő csütörtökön kezdődik, a magyar csapat a C csoportban, Montbéliard-ban sorrendben Hollandiával, Horvátországgal és Spanyolországgal találkozik.

Franciaország-Magyarország 19-18 (11-9)

A magyar gólszerzők: Planéta 6, Tóth G. 4, Kovacsics, Háfra 2-2, Kiss N., Lukács, Schatzl, Szabó L. 1-1

további eredmény:

Norvégia-Dánia 28-22 (13-10)

csütörtökön játszották:

Norvégia-Magyarország 25-19 (12-6)

Franciaország-Dánia 22-20 (11-10)

vasárnap játsszák:

Dánia-Magyarország 16.00

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×