eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
LAUSANNE, SWITZERLAND - JANUARY 24: The UEFA Nations League trophy on January 24, 2018 in Lausanne, Switzerland. (Photo by Harold Cunningham - UEFA/UEFA via Getty Images)
Nyitókép: UEFA/Harold Cunningham

Robbanáshoz vezet a nagy futballháború

Az európai klub és válogatott futball között jelentős érdekellentétek feszülnek, az UEFA azért indította el a Nemzetek Ligáját, hogy nagyobb haszonra és befolyásra tegyen szert - mondta az infoRádióban Dénes Ferenc sportközgazdász.

A sportközgazdász szerint a Nemzetek Ligája része annak a harcnak, amely a klubok és a válogatottak versenyrendszere között zajlik. "A válogatottak versenyrendszere önálló termékként jelent meg a futballpiacon, részben a FIFA, részben az UEFA termékeként, miközben a klubok a saját versenyrendszereikkel egyre elégedetlenebbek. Kíváncsian várom, hogy mi lesz a vége ennek az érdekellentétnek" - mondta Dénes Ferenc. Úgy látja, hogy közgazdasági koncentráció megy végbe a futballpiacon, és adottak azok a technikák, amelyekkel jól össze lehet fűzni, és nagy profittal lehet működtetni, és példaként az észak-amerikai profi ligákat említette.

Dénes Ferenc szerint a Nemzetek Ligájában voltak látványos, izgalmas mérkőzések, miközben az alsóbb osztályok volt jó néhány laza meccs is. Példaként az utolsó fordulóból a görög-észt találkozót hozta fel, szerinte az 0-1-es eredmény csak a fogadóirodáknak lehetett jó...

Az új sorozat jövőjéről úgy nyilatkozott, hogy

az emberek befogadóképessége erősen korlátozott, véges a szabadideje és a pénze, márpedig ez dönti el, hogy egy termék életképes-e.

A szakértő úgy véli, az dönti majd el a Nemzetek Ligája sorsát is, hogy merre fog menni az európai sportmodell.

"Lehet, hogy a szövetségi rendszer gyűr maga alá mindenkit, és akkor azt mondjuk, hogy a Ferencváros nem több, mint egy keltetője a nemzeti válogatottnak, és az lesz a nemzeti feladata, hogy kitermeljen három olyan játékost, akivel a válogatott versenyképes lehet. De lehet, hogy a klubok mondják azt, hogy mégiscsak mi fizetjük a játékosokat, méltánytalan, hogy az eredmények máshol jelenjenek meg.

Ez elérhet egy olyan robbanásszerű pontot, amikor azt mondják: ezt most hagyjuk abba,

a válogatottat csináljátok úgy, ahogy akarjátok, de mi kiszállunk" - mondta a sportközgazdász

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×