eur:
392.4
usd:
362.48
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Robert Kubica korábbi lengyel Forma-1-es pilóta a Hungaroringen, ahol autót tesztelt a Renault csapatnál 2017. augusztus 2-án. A Hungaroringen először teszteltek versenyautókat. A 32 éves Kubica 2006 és 2010 között volt az F1-es mezőny tagja, a 2011-es szezon előtt, egy raliversenyen súlyos balesetet szenvedett, számos operáción esett át, jobb kezét máig nem tudja tökéletesen használni, ezért azóta más sorozatokban versenyzett. A francia csapat idei versenyautóját első alkalommal a Hungaroringen vezette, s elképzelhető, hogy ez lesz az első komolyabb lépés a Forma-1-es visszatéréséhez.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nagy visszatérés előtt a Forma-1

A motorsport.com szakportál szerdai értesülései szerint jövőre a Williams csapatában tér vissza a Formula-1-be a lengyel Robert Kubica, aki a 2011 februárjában elszenvedett ralibalesete óta nem állt rajthoz az elitkategóriában.

Az istálló állítólag már meg is kötötte a megállapodást a 33 éves versenyzővel, akinek visszatérését csütörtökön jelentik majd be a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj helyszínén.

Kubica 2006-ban mutatkozott be az F1-ben, és 2010 év végéig 76 futamon indult, 12-szer állt dobogón, egyetlen győzelmét pedig a 2008-as Kanadai Nagydíjon aratta. A lengyel pilóta 2010-ben már a Renault-nál versenyzett, és ott kezdte volna meg a 2011-es idényt is, ám februárban egy olasz ralin balesetet szenvedett, a jobb keze súlyosan megsérült.

Tizenegy hétig volt kórházban, aztán felépülését követően ismét versenyezni kezdett: 2013-2016 között a rali-vb-n indult, időközben pedig Formula-E, illetve GP3-as autókat tesztelt.

Kubica tavaly már több alkalommal tesztelt Formula-1-es versenyautót is, idén pedig a Williams teszt- és tartalékpilótája volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×