eur:
393.06
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország - Montenegró női kézilabda felkészülési mérkőzésen a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban 2018. szeptember 28-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Rasmussen: rá kell jönnöm, ki kivel passzol össze

Elkezdte a felkészülést a decemberi Európa-bajnokságra a női kézilabda-válogatott.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány 18 fős keretéből kimaradt az anyai örömök elé néző Hornyák Dóra, illetve a térdsérüléssel bajlódó Kisfaludy Anett kiesése, aki a védelem közepén jelentettek volna biztos pontot, de a lábadozó Tomori Zsuzsanna sem játszhat még.

„Én nem álmodozom, azzal kell dolgoznom, ami van, csak arra koncentrálok, ami rendelkezésemre áll. Amióta elkezdtem a munkát, számos játékos sérült meg vagy esett teherbe. Egész 2018-ban próbáltam felépíteni a védelmet Kisfaludyval és Hornyákkal, erre egy hét alatt gyakorlatilag eltűntek. Ez természetesen frusztráló, de számomra ez egy kihívás és ebből kell a legjobbat kihoznom. Nem azokra koncentrálok, akik nem lehetnek itt, hanem azokra, akik velünk vannak” – nyilatkozta a szakvezető az M4 Sportnak.

„Teljesen új középső védelmem van, sosem játszottak együtt, három napon belül pedig Norvégiával fogunk játszani. Harcolni fogunk, sosem adjuk fel, de ez mindenképpen egy kihívás számunkra.”

A válogatott egyik ferencvárosi kulcsemberéről, Háfra Noémiről Rasmussen azt mondta, ideális esetben a hatodik, hetedik játékosnak kellene lennie a posztján, mégis kulcsemberként számolnak vele.

„Fejben kell tartanunk, hogy mennyire fiatal, meg kell védenünk. Tavaly elképesztően játszott és megérdemli, hogy itt legyen, de még korai, lazán kell bánnunk vele, ennek ellenére támadásban óriási szerep hárul rá, talán védelemben kell többet pihentetnem, akárcsak klubtársát, Kovacsics Anikót.”

Szekerczés Luca kimaradásáról azt mondta, most néhányan előtte járnak, akiket a jelenlegi keretben jobban lehet hasznosítani, de csak átmenetileg került ki, az Európa-bajnokság pedig egy hosszú torna.

Az idén junior világbajnok csapatból Háfra mellett Tóvízi Petra kapott helyet az Eb-keretben, de Lakatos Rita, Faluvégi Dorottya és Klujber Katrin nem, ezt Rasmussen azzal indokolta, hogy időre és fejlődésre van szükségük, hiszen egy Eb-n nem 18-19 évesek, hanem Oftedálok és Neaguk ellen kell játszani. Illetve arra is figyelni kellett, hogy egyensúlyban legyen a keretben a fiatal és tapasztalt játékosok száma.

„Az elkövetkező 10 napban rá kell jönnöm, ki kivel passzol össze, hiszen elképzelésem sincs. Pozitív, hogy hamarosan a világ legjobbja, Norvégia ellen játszunk felkészülési mérkőzést, hiszen meg fogják mutatni, hol és mit kell kijavítanunk" - emelte ki a kapitány.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×