eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A góllövő Sallai Roland (b) és Kleinheisler László a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Sallai Roland: a hazáért harcoljon, aki válogatott

A sérüléssel bajlódó Bundesliga-játékos kiváló edzőnek tartja Marco Rossit, Dzsudzsák Balázs pedig szerinte még mindig erősítés a magyar labdarúgó-válogatottnak. Freiburgban vezér szeretne lenni a 21 éves futballista.

Hét bajnoki mérkőzésen van túl a Bundesligában a Freiburg 21 éves magyar szélsője, Sallai Roland, aki a Mainz elleni vereség alkalmával pályára lépve gólt szerzett, majd megsérült, két hétre kidőlt. A Nemzeti Sportnak adott interjújában elárulta, nehéz időszakon van túl, lakást kellett keresnie, nyelvórákra is járt, így sok tennivalója volt a futball mellett is.

"Tetszik az itteni mentalitás, a nyílt őszinteség, hogy bármikor szembesítenek a hibáimmal. Ha építő jellegű a kritika, azt mindig örömmel fogadom, mert abból tanul az ember"

- adott hangot bizakodásának.

Nem tartja magát olyan játékosnak, aki elszalad a kihívások elől, ezért is igazolt Németországba Ciprusról a nyáron. Szerinte a fejlődése szempontjából Freiburgban van a legjobb helyen, idővel pedig vezéregyéniség akar lenni a most még a kiesés elkerülését célul kitűző csapatnál.

Edzőjével, Christian Streichhal jól kijön, mint Sallai fogalmaz, részletesen el tudja mondani a javítani valókat, és pozitívumokat is ki szokott emelni. "Őszinte a játékosokkal, csupán rajtunk áll, hogy mennyit hasznosítunk az intelmeiből" - tette hozzá az edzőközpontban napi hat órát töltő futballista.

Válogatottbeli posztriválisával, Dzsudzsák Balázzsal - mint mondja - régóta jó barátok, "nem mérgezi rivalizálás" a kapcsolatukat, és kimondja:

Dzsudzsák erősítés a magyar válogatottnak,

személyével és rutinjával is segíthet.

Hogy sérülés miatt nem állhat most a válogatott rendelkezésére, amiatt "a szíve szakad meg", de példaértékűnek tartja, ahogy "a kiváló szakember Marco Rossi" velük bánik; bárki bármilyen problémával fordulhat hozzá. "A játékosai felnéznek rá" - jellemezte karakterét Sallai Roland.

Az Észtország és Finnország ellen készülő válogatottnak azt üzeni, tegyék ki a szívüket a pályára, harcoljanak a hazáért és a címeres mezért, nyerjék vissza a közönség szeretetét.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×