eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kubatov Gábor, az FTC elnöke beszédet mond Springer Ferenc, az FTC alapítója emléktáblájának avatásán Budapesten, a Hőgyes utcában 2017. május 10-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kubatov Gábor: rögös úton indultunk el, de sikeres lesz

Az utolsó fázisához érkezett a Fradiváros tervezése, amelynek eredményeként duplájára nőhet az igazolt gyerekek száma a zöld-fehér klubnál, új kézilabda- és jégkorongcsarnok, valamint új uszoda is épülhet - mondta az InfoRádiónak Kubatov Gábor, akit újabb négy évre a Ferencváros elnökévé választottak. A klubvezető szerint 5-6 új futballista érkezhet a labdarúgócsapathoz télen.

Nagy tervekkel vágtunk a munkába 2011-ben – mondta az InfoRádiónak a Ferencvárosi Torna Club elnökének újraválasztott Kubatov Gábor, aki három területet emelt ki, amelyen elérték a tervezett célokat.

  • Biztos gazdasági talapzatra került a Ferencváros,
  • átlátható viszonyokat teremtettek, és
  • az infrastruktúra is megújult, megépült a Groupama Aréna és felújították az edzőközpontot.

Az elnök ugyanakkor elégedetlen a nemzetközi kupaszereplésekkel, mivel úgy véli, a futballcsapatnak legalább az Európa Liga-csoportkörig el kellett volna jutnia. Hozzátette: idén a női kézilabdacsapat mellett a férfi vízilabdázók is a Bajnokok Ligájában szerepelnek, és biztató jelek vannak birkózásban, úszásban és tornában is.

Ezekben kell még jobban termőre fordítani a Ferencvárost és még több nemzetközi sikert elérni

– emelte ki. Cél emellett az, hogy az infrastruktúra-fejlesztés folytatódjon.

A tervezés utolsó szakaszában van a Fradiváros ingatlanfejlesztése, ami minőségi változást hoz a klub életében – fejtette ki Kubatov Gábor. Kiemelte, hogy ha elkészül a beruházás, akkor a mostaninak a duplája,

mintegy 3000-3500 gyerek sportolhat a zöld-fehér színekben.

Ha pedig több gyereket tudnak nevelni a klubban, akkor a sikerek sem maradnak el.

A Fradivárosban kézilabdacsarnok, uszoda és jégcsarnok is helyet kap. Erre azért van szükség, mert jelenleg a női kézilabdázók BL-meccseiket a dabasi albérlet után Érden játsszák, a pólósok a Komjádiban szerepelnek a nemzetközi kupameccseken, az Erste Ligában második helyen álló hokicsapat pedig Pesterzsébeten fogadja ellenfeleit.

Ezen kívül a tervek szerint megújítják az ökölvívás és a birkózás edzőtereit, a torna felkészüléstereit.

Így az FTC teljesen beköltözne a Népligetbe, ahol a sikeres sportolók és gyerekek együtt készülhetnének,

és közel lennének a Groupama Arénához, a labdarúgás otthonához.

Az OTP Bank Ligában éllovas futballcsapatról a klubelnök azt mondta, Szerhij Rebrov edzőt és együttesét először jövő tavasszal lehet megítélni, mivel az augusztusban kinevezett ukrán tréner egy kész keretet vett át.

A menesztett Thomas Doll is sikereket ért el a csapattal, hiszen bajnoki címet és Magyar Kupát is nyert, de a klubnál úgy gondolták, hogy a nemzetközi kupákban több tapasztalattal bíró edzőre van szükség.

„Olyan csapatot fog felépíteni, amely jobban megállja a helyét a nemzetközi porondon.

Ezen az úton indultunk el, biztos, hogy rögös lesz, de meghozza a kellő sikert”

- fejtette ki.

Kubatov Gábor közölte azt is, hogy télen 4-5, de akár 6 új futballistával is megerősíthetik a csapatot. A kiszemeltek között vannak magyarok is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×