eur:
394.74
usd:
366.97
bux:
0
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Charles Leclerc, a Sauber monacói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Orosz Nagydíjának otthont adó Szocsi Autodrom versenypályán rendezett sajtótájékoztatón 2018. szeptember 27-én. A futamot szeptember 30-án rendezik. (MTI/EPA/Srdjan Suki)
Nyitókép: Srdjan Suki

Charles Leclerc: nem leszek Vettel másodhegedűse

A Ferrari 2019-es szezonra leszerződtetett 21 éves monacói tehetsége első idényében rögtön a világbajnoki címért fog hajtani, de ha nem felel meg a maranellóiaknak, természetesnek tartaná, hogy kirúgják.

Pilótát vált a 2019-es világbajnokságra a Ferrari Formula-1-istálló. A korábban egyéni vb-elsőséget is szerzett finn Kimi Räikkönen helyét a 21 éves Charles Leclerc veszi át, aki az F1 hivatalos internetes rádióadásának ("A rajtrácson túl") csaknem egyórás interjút adott. Ez pedig alkalmat adott neki néhány igen kemény kijelentésre.

A négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel mellé érkező monacói tehetség rögtön kijelentette, hogy ha lehetősége lesz rá,

rögtön a világbajnoki címért fog hajtani, nem lesz másodhegedűs.

Ezt kifejtve hangsúlyozta: év elején minden istállónál egyenlőek a feltételek, ezen pedig "csak akkor normális változtatni", ha egy csapat egyik versenyzőjének lecsökkennek az esélyei a világbajnoki elsőséget illetően; erre természetesen készen áll, ha Vettel mögött fog állni a vb-pontverseny megfelelő fázisában.

Az Alfa Romeo Sauber jelenlegi alkalmazottja ezzel párhuzamosan tisztában van vele, hogy ha nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, útilaput fognak kötni a talpára. De úgy érzi, képes lesz elbírni a rá nehezedő nyomást, amivel egyébként ő maga egyáltalán nem foglalkozik.

Kerek-perec kijelenti:

ha nem lesz elég jó jövőre, akkor ejtenie kell őt a Ferrarinak, ha viszont igen, akkor "megérdemli a helyét"

- foglalta össze a hosszú beszélgetést a Vezess.hu.

A Ferrari emberemlékezet óta nem szerződtetett ennyire fiatal pilótát.

Címlapról ajánljuk

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Közben folytatódtak az orosz rakétatámadások, az éjjel Kijev területét érték csapások. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×