eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Moszkva, 2018. július 15.A francia játékosok ünnepelnek a világbajnoki trófeával az oroszországi labdarúgó-világbajnokság Franciaország - Horvátország döntő mérkőzése után a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. július 15-én. Franciaország 4-2-re győzött. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)
Nyitókép: Jurij Kocsetkov (MTI/EPA)

Meglepő statisztikák a sikeres labdarúgó-válogatottakról

A magas labdabirtoklási arány nem eredményezett sikert a nyári, oroszországi labdarúgó-világbajnokságon a nemzetközi szövetség (FIFA) technikai bizottságának kedden nyilvánosságra hozott elemzése alapján.

A labdabirtoklást tekintve a spanyol válogatott volt a legjobb 69 százalékkal a németet (67), az argentint (64), a szaúdit (58) és a svájcit (58) megelőzve, ugyanakkor ezek a csapatok nem jutottak még a negyeddöntőbe sem. A világbajnok franciák például csak 49 százalékban birtokolták a labdát, amellyel a 19. helyen zártak ebben a rangsorban. Az ezüstérmes horvátoknál 56, a bronzérmes belgáknál és a negyedik angoloknál 53 százalékban volt a labda. Irán zárt utolsóként 33 százalékkal.

Az MTI-hez is eljuttatott kimutatás szerint a házigazda oroszok voltak a leghatékonyabbak, ugyanis átlagosan 4,5 kapura lövésükből betaláltak, őket a franciák (6), a kolumbiaiak (6,5), a japánok (6,7) és a belgák (6,7) követik.

A címvédő németek korai, csoportkörös búcsúját éppen ez okozta, ugyanis Joachim Löw együttese csak minden 36. lövéséből volt eredményes.

Ennél a második legrosszabb Mexikó is sokkal jobb volt, mivel a közép-amerikaiaknak 20 próbálkozásra volt szükségük egy gólhoz.

A szögleteket tekintve hatékonyabbá váltak a nemzeti együttesek: amíg 2010-ben csak minden 61., négy éve pedig minden 36. sarokrúgás után született gól, addig idén ez a szám 29-re csökkent.

Szintén csökkent a távoli, 16-oson kívüli próbálkozások száma, ugyanakkor ezek hatékonysága nőtt. A kísérletek száma 32 százalékkal esett vissza a brazíliai vb-hez képest, ugyanakkor amíg négy éve 42 távoli lövésre jutott egy gól, addig ezúttal 29-re.

A legtöbbet futó csapat a szerb volt mérkőzésenkénti 113 kilométerrel a németet (111,9) és az oroszt (110,7) megelőzve.

Érdekesség, hogy a győztes franciák mindössze 28. helyen zártak ebben a rangsorban 101 kilométerrel. Mögöttük Argentína, Nigéria, Mexikó és Panama végzett - kevesebb mint 100 kilométerrel.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×