eur:
395.06
usd:
367.97
bux:
71611.5
2024. július 2. kedd Ottó
A Nemzetek Ligájában 2018. szeptember 8-án Finnország ellen játszó magyar labdarúgó-válogatott edzése a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában szeptember 3-án. Jobbról a harmadik Szalai Ádám.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Jók az előjelek a tallinni meccs előtt

A görögök elleni péntek esti vereség után ma Tallinnban az észtek ellen léppályára a magyar labdarúgó-válogatott.

A magyaroknak mindhárom hátralevő találkozójukon győzniük kell ahhoz, hogy versenyben maradjanak a Nemzetek Ligájában a csoportelsőségért folyó harcban.

Marco Rossi együttesének ma este az észtek ellen kell idegenben nyernie, novemberben idehaza le kell győznie a finneket, majd az észteket is.

A magyar labdarúgó-válogatott éppen nyolc éve produkált utoljára ilyen győzelmi sorozatot. 2010 őszén Egervári Sándor irányításával a nemzeti együttes előbb Moldova, majd San Marino, végül pedig Finnország ellen győzött zsinórban. Az elmúlt egy évben megvívott 10 mérkőzéséből azonban a csapat összesen három találkozót tudott csak megnyerni.

Marco Rossi kapitány csapata péntek este 1-0-ra kikapott Athénban Görögország vendégeként, így a harmadik fordulót követően 3 pontjával a harmadik helyre csúszott vissza a csoportban. A magyar válogatott ma este Tallinnban folytatja a Nemzetek Ligája csoportküzdelmeit. A csapat az eddig nyeretlen Észtország vendégeként lép pályára háromnegyed kilenckor.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének

a két csapat korábbi találkozói jó előjeleket mutatnak, hiszen a magyar válogatott az eddigi négy összecsapásból hármat megnyert, és csak egyet vesztett el.

Az észtek legutóbbi tíz találkozójukból csupán egyszer győztek, három döntetlen mellett hatszor vesztesen hagyták el a pályát, és mindössze négy mérkőzésen szereztek gólt.

A legutóbbi öt találkozón rendre kikaptak. Jó esély van rá, hogy nem lesz gólban gazdag az összecsapás, hiszen az észtek mindhárom eddigi csoportmérkőzésüket 1-0-ra vesztették el. A magyar válogatott már az észt fővárosban van. A keretből mindenki egészséges, Fiola Attila sárga lapos eltiltása miatt viszont nem játszhat.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, magyar szurkolók is várják már a helyszínen az összecsapást, szombat este Tallinn belvárosában több helyen is lehetett magyar szót hallani. Az egyik drukker elmondta, hogy sokszor elkíséri a nemzeti csapatot külföldre is, a görögök hazai legyőzése pedig újra sokak kedvét meghozta, és ezt a válogatott pénteki athéni veresége sem vette el.

Az észtek elleni találkozó hétfő este, magyar idő szerint 20.45-kor kezdődik a török Halis Özkahya sípjelére a tallinni A. Le Coq Arenában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×