eur:
395.02
usd:
367.99
bux:
71510.05
2024. július 2. kedd Ottó
Marco Rossi szövetségi kapitány és Sallai Roland a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkőzés végén a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Marco Rossi újabb nagy próbája

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kifejezetten bizakodó a ma esti Görögország–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt. Mindezt arra alapozza, hogy szerinte egyre jobban elsajátítja a csapat az általa kérteket.

Rossi ettől függetlenül nem állítja azt, hogy a magyar csapat lenne a mérkőzés esélyese, mint mondta, ugyanaz a véleménye most is, mint a sorsolás után: a görögöké a legerősebb válogatott a négyesben. „Bizonyítékul” elég tekintetbe venni azt, milyen erős klubokban játszanak a legjobb görög játékosok. Külön is kiemelte az AS Roma hátvédjét, Kosztasz Manolaszt, valamint az Arsenal korábban a Bundesligában és a Serie A-ban is szereplő középső védőjét, Szokratisz Papasztathopuloszt. (Aki egyébként, ezt már természetesen mi tesszük hozzá, megdöbbentően hasonlít arcra Böde Dánielre.)

A magyar csapat az idény korábbi teljesítményeihez képest kifejezetten jó játékkal, szervezetten futballozva, 2-1-re megnyerte szeptemberben a két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzését. Akkor a Gulácsi – Bese, Lang, Kádár, Fiola – Nagy Ádám – Varga Roland, Kleinheisler, Kovács István, Sallai – Szalai tizenegy kezdett, mint Rossi elmondta, ebben egy-két változtatást tervez.

Szavaiból arra lehet következtetni, hogy Willi Orban bekerül a csapatba, vele feltétlenül erősödik a védelem, mégpedig az egyik olyan poszton, amely gondokat okozott az elmúlt időszakban. Orban Kaiserslauternben született, édesanyja lengyel, édesapja magyar, szeptemberben úgy döntött, hogy szeretne a mi válogatottunkban játszani. Tudása kétségtelenül megvan hozzá, 25 éves, de máris tekintélyes Bundesliga-múlt áll mögötte, Gulácsi Péter klubjának, az RB Leipzignek a csapatkapitánya. Arra, hogy melyik poszton kíván még a kapitány változtatni, csak következtetni lehet. Kézenfekvő lenne a balhátvéd posztja, de továbbra sincs olyan jelölt, aki hétről hétre azon a poszton játszana. Így aztán valószínűbb, hogy tekintettel arra, hogy a védelemre még a budapestinél is nagyobb teher hárul majd, inkább még egy védekező középpályás kerül majd be a tizenegybe, elképzelhetően Pátkai Máté.

A görögök győzelemmel kezdték Tallinnban a sorozatot, de a sajtójuk szerint a szövetségben elégedetlenek a német kapitány, Michael Skibbe teljesítményével. 2016 októbere óta a válogatott mindössze négy meccsét tudtak megnyerni, Ciprust, Gibraltárt, a vb előtt a tartalékos Egyiptomot, valamint legutóbb Észtországot verte meg.

Skibbe a mostani mérkőzés előtt kihagyta a keretéből Anastasziosz Doniszt (VfB Stuttgart), Haralambosz Likojanniszt (Cagliari), Kosztas Stafilidiszt (Augsburg), Panajotisz Retszoszt (Leverkusen) és Andreasz Janniotiszt (Olympiakosz), bekerült ellenben a gárdába Alekszandrosz Paszhalakisz, Kosztasz Cimikasz és Mihalisz Bakakisz is.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik, a találkozót az M4 közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×