eur:
395.43
usd:
368.09
bux:
71454.83
2024. július 2. kedd Ottó

Matthäus az egekig magasztalja Dárdai Pált

A német labdarúgó-legendának "nagyszerű látni, ahogy edző és klubja összeillik", szerinte a magyar remekül át tudja adni a gondolatait játékosainak.

Lothar Matthäus korábbi világ- és Európa-bajnok, aranylabdás labdarúgó, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya (2004-2006) rendkívül pozitívan értékelte Dárdai Pál munkáját, amelyet a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzőjeként végez, immár negyedik éve.

"Nagy mértékű fejlődés tapasztalható a fővárosiaknál, ez egyszerűen tagadhatatlan. A legszebb dolog az, hogy most már nagyon szórakoztató nézni a csapat játékát" - írta Matthäus a német SkySport honlapján megjelent elemzésében.

Kiemelte, régebben a masszív, fegyelmezett védekezésre helyezték a hangsúlyt a fővárosiaknál, manapság viszont

"nagyszerű futballt" mutatnak be,

és ez győzelmeket eredményez.

Magát Dárdait úgy jellemezte: őrültje a sportágnak, ráadásul labdarúgócsaládból származik.

"Ő nem egyszerűen a Hertha edzője. Ami ott történik, annak köze van a családhoz, a különleges kapcsolathoz, a szerelemhez. A Hertha szereti őt, ő pedig szereti a Herthát. Nagyszerű dolog látni, hogy az edző, a klub és a csapat összeillik"

- ecsetelte.

A magyar edzőnek szerinte nagyon világos terve van a pályafutásával kapcsolatban, másrészt remekül át tudja adni gondolatait, ötleteit a játékosainak.

A Hertha BSC hét forduló után ötödik helyen áll a Bundesliga tabelláján. Szeptember 28-án magabiztos játékkal, 2-0-ra verte azt a Bayern Münchent, amely így épp mögötte helyezkedik el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×