eur:
395.32
usd:
368.25
bux:
71698.79
2024. július 2. kedd Ottó
A góllövő Sallai Roland (b) és Kleinheisler László a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Sallai Roland: valódi villámrajt valódi topligában

A magyar labdarúgó-válogatottban is fontos gólt szerző szélső a Bundesligába sem pihenni ment, fontos láncszemnek tűnik a sikeresen rajtoló Freiburgban.

Egy rövid ciprusi (APOEL) kiruccanás után a labdarúgó-átigazolási időszak végén a Bundesligában szereplő Freiburgnál kötött ki Sallai Roland: a válogatottban is bemutatkozott - és a Görögország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen be is talált - szélső villámrajtot vett a német pontvadászatban, első mérkőzésén fejes góllal vette ki a részét a Wolfsburg elleni idegenbeli sikerből (3-1), majd e hét kedden fontos láncszem volt a Schalke ellen győztes (1-0) freiburgi gépezetben.

A mindössze 21 éves labdarúgó Bors által megszólaltatott édesapja elárulta, a Schalke ellen kisebb fejsérüléssel és egy agyrázkódást követően játszott Sallai Roland, aki noha jelenleg még egy szállodában lakik, hamarosan lakást vagy kertes házat és sportautót is kaphat használatba. Mindehhez szoros napirend társul, két edzéssel, közös étkezésekkel a csapattal és videóelemzések. Ennek megfelelően ő maga nem is igazán elérhető a nyilvánosság számára.

Karrierje során jelenleg ér a legtöbbet a játékospiacon, a Transfermarkt 2 millió euróra taksálja a vételárát. Két éve kevesebb mint félmillióért igazolt Felcsútról Palermóba, majd innét került Nicosiába, a szigetországi csapat a nyár legvégén kapott érte kétmillió eurót. Érdekesség, hogy a magyar válogatottban korábban posztján szereplő Dzsudzsák Balázs éppen tíz esztendővel idősebb nála, nagyjából ugyanennyi idős korában igazolt Debrecenből Eindhovenbe, 1 millió euróért. Dzsudzsák piaci értékét jelenleg 3,5 millió euróra teszi a Transfermarkt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×