eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Märcz Tamás, a magyar csapat szövetségi kapitánya a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi versenyének csoportkörében játszott Georgia – Magyarország mérkőzésen 2018. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Fontos küszöböt lépett át Märcz Tamás

Reálisan értékelve a Világkupa-aranyérmes magyar férfi vízilabda-válogatott helye a nemzetközi mezőnyben a negyedik-hetedik hely körül van, a legerősebb jelenleg a szerb, a horvát és az olasz együttes – mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány az InfoRádió Aréna című műsorában.

Märcz Tamás kiemelte: már annak is örült, hogy az elődöntőn sikerült a szerb csapaton túljutni, a legjobban pedig azt értékelte, hogy másfél éves szövetségi kapitányi pályafutása alatt sikerült döntőt nyerni, „átlépni azt a küszöböt, hogy nem egy ezüst kapitánnyá formálódom”. A szerb meccs után realitássá vált az ausztrálok elleni győzelem, így a csapat is nagyon szerette volna az aranyat – tette hozzá a sportvezető.

A szövetségi kapitány kiemelte: a barcelonai Európa-bajnokságon – ahol a magyar csapat nyolcadik lett – minden jó és színvonalas csapat szerepelt, közülük sokan nem voltak ott a világkupán, mivel nem tudták kvalifikáltatni magukat. A hazai válogatott pedig a tavalyi világbajnokságon szerzett ezüstéremmel bejutott a keretbe.

„Mindenképp földön kell járni a világkupa után,

nem azt jelenti, hogy mi most egy világverő és világ legjobb csapata vagyunk”

– fogalmazott Märcz Tamás, aki szerint sok hiányossága van a csapatnak játékos szinten is, melyeket pótolni kell.

A csapatkapitány úgy látja, a horvát és a szerb vízílabdacsapat esélyes az aranyérmekre, a harmadik legerősebb válogatott pedig az olaszoké. A magyarok a 4-7. helyen tartanak valahol – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×