eur:
395.06
usd:
367.72
bux:
71616.17
2024. július 2. kedd Ottó
Dzsudzsák Balázs örül a második góljának a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzésen, Lyonban 2016. június 22-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Dzsudzsák Balázs nyílt levélben üzent

Mint ismert, Dzsudzsák Balázs az egyesült arab emírségekbeli Al-Ittihad Kalbában folytatja pályafutását. A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya a Nemzeti Sporthoz eljuttatott közleményében írt a váltás okairól, az európai szerződés lehetőségéről és az elsődleges célkitűzéseiről is.

A 31 éves futballista hangsúlyozta, számára mindig a magyar válogatott az első számú „klub”, ezért nem várhatott tovább az ajánlatokra, lépnie kellett.

Azt írta, a nyár elején határozott terve volt a jövőjével kapcsolatban, vissza akart térni az európai labdarúgásba. "Szükségét éreztem, hogy karrierem végéhez közeledve még egyszer megmutathassam Nektek – akik szeretnek, és azoknak is, akik már kételkedtek képességeimben –, hogy érek még valamit, ezen a szinten is".

Ám nem kapott végül olyan ajánlatot, amivel vagy egy magasan jegyzett bajnokságba, vagy egy olyan klubba igazolhatott volna, amelynek a nemzetközi porondon is vannak ambíciói. "Majdnem mindegyik bajnokságból akadtak érdeklődők, de konkrét ajánlatig sajnos sehol nem jutottunk el. Nagyon sokan dolgoztak azon, hogy ez sikerüljön. Nekik is szeretném megköszönni a munkájukat!" - írta.

Így hát maradt az Al-Ittihad Kalba, amely már a nyár elejétől, folyamatosan kereste Dzsudzsákot, vártak rá. Az elmúlt két évet az Emírségekben töltötte, így tudta, mit várhat ettől a bajnokságtól, és mivel az előbb leírtak alapján nem volt más lehetősége, kézenfekvőnek tűnt, hogy itt folytatja tovább - fejtette ki a sportoló.

A nyárral kapcsolatban megköszönte a Ferencváros vezetőinek és játékosainak, hogy lehetővé tették számára, hogy a nyár folyamán velük készülhesen.

"Lépnem kellett, mert nem várhattam tovább. Marco Rossi szövetségi kapitány – érthető módon – csak akkor látja helyemet a válogatottban, ha van csapatom. Nekem pedig – ahogy mindig, úgy most is – Magyarország és a magyar válogatott az első számú klubom!"

Írt a keresetéről is, mert, mint megjegyezte, tudja, hogy ez vele kapcsolatban központi téma. "Amikor a fejembe vettem, hogy visszatérek, tisztában voltam vele, hogy az eddigi bérem töredékét kereshetem meg Európában. Ezért kész is voltam a kompromisszumra, mert tudtam, hogy ezért nekem is áldozatot kell hozni".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Hat hét múlva, 2024. augusztus 7-én, szerdán startol el az idei Sziget, és augusztus 12-én, hétfőn ér véget a bulisorozat a Hajógyári-szigeten. Az elővételes hetijegyek jelenleg 142 900 forintért kaphatók, és a szervezők ígérete szerint az italokat, ételeket jórészt a tavalyi áron lehet majd megvásárolni. A pandémia miatt tartott kétéves kényszerszünet után a fesztivál sok szempontból megújult: a szervezőknek idén kiemelt célja, hogy alacsonyan tartsák az árakat. Így, ha a minimálbérhez viszonyítunk, arányaiban akkora kiadást jelenthet 2024-ben a Szigeten bulizni, mint 2008-2010 környékén – számolta ki a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×