eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Legyőzte a szerbeket, döntős a magyar pólócsapat

Az első helyért szállhat medencébe a berlini világkupán a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután a szombati elődöntőben 12-11-re legyőzte az olimpiai bajnok szerbeket.

Jól kezdett Märcz Tamás szövetségi kapitány legénysége, amely már az első percben vezetéshez jutott Kovács Gergő jóvoltából. A válasz sem sokat késett azonban: előbb egyenlítettek, majd 3-1-re elhúztak a szerbek. Már 5-2 is volt a javukra, amikor Jansik Szilárd duplájával visszazárkózott a magyar válogatott, a nagyszünet előtt pedig Bátori Bence tette előbb újra szorossá, majd egyenlővé az állást (6-6).

A harmadik játékrészben Pásztor Mátyás második találatával visszavette a vezetést a magyar csapat, egy újabb Bátori-bombával 8-7, majd Mezei Tamás centergóljával 9-8 lett "ide", de még az utolsó pihenő előtt egyenlítettek a szerbek (9-9).

A befejező nyolc perc szerb találattal indult, utána viszont előbb Kovács alakította 10-10-re az állást, majd a balkezes Zalánki Gergő vette be kétszer is a rivális kapuját, s bár szépíteni még tudott a délszláv együttes, egyenlíteni már nem, így 12-11-es nagyszerű magyar diadallal zárult az elődöntős összecsapás.

A vasárnapi döntőt a szombat esti német-ausztrál összecsapás nyertesével vívja a Märcz-alakulat.

Elődöntő:

Magyarország-Szerbia 12-11 (1-3, 5-3, 3-3, 3-2)

Az 5-8. helyért:

Egyesült Államok-Japán 11-10 (3-2, 2-3, 4-3, 2-2)

Horvátország - Dél-Afrikai Köztársaság 16-3 (5-2, 4-0, 2-1, 5-0)

A magyar csapat gólszerzői: Bátori 3, Jansik Sz., Pásztor, Zalánki, Kovács 2-2, Mezei 1

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×