eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
Párizs, 2018. május 29.Fucsovics Márton a kanadai Vasek Pospisil ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2018. május 29-én. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Nyitókép: GUILLAUME HORCAJUELO

Fucsovics belehúzott, világsztárral játszik

Fucsovics Márton a korábbi világelső szerb Novak Djokovic ellen kezd az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A magyar játékos közösségi oldalán osztotta meg, hogy a nyitókörben találkozik a 13-szoros Grand Slam-győztessel.

Az év negyedik Grand Slam-tornáján a világranglistán karriercsúccsal 40. Fucsovics a talán legjobb formában lévő játékossal mérkőzhet: Djokovic júliusban nyert Wimbledonban, múlt vasárnap pedig - a fináléban Roger Federert legyőzve - Cincianntiben is diadalmaskodott, ezzel történelmet írt, elsőként nyert mind a kilenc ATP 1000-es viadalon legalább egyszer.

A szerb klasszis hatodik az aktuális rangsorban, de a torna egyik legnagyobb esélyeseként tartják számon. Korábban kétszer, 2011-ben és 2015-ben emelhette magasba a győztesnek járó trófeát New Yorkban.

Fucsovics ezzel szemben két kísérletből eddig egyszer sem tudott mérkőzést nyerni a főtáblán Flushing Meadowsban: tavaly a francia Nicolas Mahut, két éve a spanyol Nicolas Almagro búcsúztatta az első fordulóban. Most viszont szinte biztosan a világ legnagyobb teniszarénájában, az Arthur Ashe Stadionban léphet majd pályára.

A tornán címvédő, egyben világelső Rafael Nadal a nyitókörben honfitársával, David Ferrerrel játszik, míg a második kiemelt, húszszoros GS-bajnok Federer a japán Nisioka Josihito ellen lép pályára először.

Az első forduló slágermérkőzése Stan Wawrinka és Grigor Dimitrov összecsapása lehet.

A nők versenyében az egyetlen biztos magyar főtáblás, Babos Tímea is nehéz sorsolást kapott: az első fordulóban a 11. helyen kiemelt orosz Darja Kaszatkina lesz az ellenfele. A 21 éves rivális pályafutása során eddig egy tornát nyert tavaly Charlestonban, de idén két rangos viadalon, Dubajban és Indian Wellsben is döntőt játszott. Idén 33/20 a győzelem/vereség mutatója, és karrierje legjobbjaként jelenleg 11. a világranglistán. A párosban világelső Babos jelenleg 40. az egyéni rangsorban.

Amennyiben a magyar játékos továbbjut, a második fordulóban a svájci Belinda Bencic vagy a fehérorosz Aliakszandra Szasznovics vár rá.

Az egyesben 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes, 17. helyen kiemelt Serena Williams az első fordulóban a lengyel Magda Linette-tel mérkőzik, míg a harmadik körben akár nővére, a 16. kiemelt Venus várhat rá.

A címvédő amerikai Sloane Stephens az orosz Jevgenyija Rogyina ellen kezd, míg az első kiemelt Simona Halep a tavaly negyeddöntős észt Kaia Kanepivel találkozik a nyitókörben.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
×
×
×
×