eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A későbbi harmadik helyezett Balla Virág versenyez a női kenu egyesek 200 méteres döntőjében  a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2018. június 10-én.
Nyitókép: Kovács Tamás (MTI)

A női kenusok éremesélyesek a vb-n, a férfi szakág bajban van

Mindkét olimpiai számában érmet szerezhet a hétvégén a kenus Balla Virág a portugáliai világbajnokságon. A Győr versenyzője a hazai megmérettetéseken és a nyár eleji Európa-bajnokságon is remekelt, ugyanakkor az InfoRádiónak a repülőút előtt adott interjúban jelezte, hogy a szezon eddigi sikereit nem értékeli túl.

„Nagyon izgatottan várom, hogy sikerül majd a világbajnokság, hosszú volt a felkészülési időszak, nagyon fáradtak voltunk” – jegyezte meg Balla Virág. A Győr Európa-bajnok kenusa úgy érzi, hogy Portugáliában, a versenyhangulatban ráhangolódik majd a megmérettetésre.

Társával, Takács Kincsővel 500 párosban szeretnének dobogóra kerülni, 200 egyesben azonban még nem tudja, hol lesz a helye a mezőnyben, de bízik a minél jobb eredményben. Mint mondta: szeretne jó rajtot menni, a döntőben az első hat közé kerülni és a maximumot kihozni magából.

Balla Virág a felkészülés során kiemelt figyelmet szentelt a sérülések elkerülésére: gyógytornára és pilatesre járt, hogy erősítse a hátizmait.

A világbajnok kenus nem igazán foglalkozik az eddigi eredményekkel, mivel a szezonban mindenki a világbajnokságra készült és koncentrált.

„Próbáltunk mi is úgy felkészülni, hogy csak ez lebegett a szemünk előtt”

– fogalmazott, hozzátéve: természetesen jól esett neki, hogy egy jól sikerült Európa-bajnokság után állhatnak rajtvonalhoz Portugáliában.

Nehéz helyzetben a férfi kenusok

Oláh Tamás az InfoRádióban egyebek között arról beszélt, hogy évek óta nehéz helyzetben van itthon a férfi kenu szakág. A KSI edzője a portugáliai világbajnokság előtt az InfoRádiónak beszélt tanítványai, Mike Róbert és Korisánszky Dávid vb-esélyeiről, a felkészülésről és arról is, hogy miért nem egyszerű gyors megoldást találni a szakág problémáira.

Senki sem volt beteg és sérült, bár az utóbbi hetekben nehézséget okozott a nagy meleg – értékelte a felkészülési időszakot az edző. Oláh Tamás elárulta: az Eb-n elért hatodik hely után beszélgettek Korisánszky Dáviddal, ami jól sikerült, és ennek köszönhetően „motiváltan csinálta végig az eltelt időszakot”. A sportvezető szerint Mike Róberttel együtt „jó állapotban vannak”.

„A magyar kenus mezőny most 200 méteren nem annyira erős”

– vélekedett a szakember. A portugáliai világbajnokságon elvárásokat elsősorban az 1000 párosban támaszt, hiszen ez az olimpiai főszám: a tavalyi vb 6. és az idei Eb 6. helyénél jobb eredményt szeretne a Korisánszky-Mike párostól. „Ha a dobogót elcsípnék, az nagyon jó lenne, bár ez kicsit illúzió” – mondta Oláh Tamás.

Hozzátette, nem túl optimista a kenu szakág következő 1-2 éves teljesítményével kapcsolatban, mert bár az ifik között van két ígéretes versenyző, a fiatalok toborzása sem túl sikeres: sokkal több kajakos van, mint kenus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×