eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Döntetlen az All Star-gálán

Az olimpiai bajnokok alkotta, korosztályában világbajnok magyar férfi vízilabda-csapat, a Millennium Masters döntetlenre végzett a korábbi külföldi klasszisok alkotta világválogatottal a Duna Arénában, a keddi XIXO Waterpolo All Star Gálán.

Millennium Masters - Világválogatott 5-5 (3-1, 0-0, 1-2, 1-2)

Varga T. 2, Benedek, Biros, Kiss 1-1, illetve Garbuzov 2, Csomakidze, Sapic, Zinnurov 1-1

Hazai részről a nemzeti együttest háromszor olimpiai bajnoki címig vezető szövetségi kapitány, Kemény Dénes irányította, tizenöt - negyven év fölötti - ötkarikás aranyérmest felvonultató gárda, vele szemben pedig az egykori nagy ellenfelekből összeállt nemzetközi alakulat ugrott medencébe. Utóbbiban hét nemzet vízilabdázói, köztük négy olimpiai bajnok kapott helyet a spanyol Daniel Ballart, s három horvát, Igor Hinic, Dubravko Simenc és Frano Vican személyében.

A Duna Arénában telt ház, 5200 néző előtt a szövetségi kapitányként Jugoszlávia, Olaszország és Horvátország csapataival olimpiai aranyérmes horvát Ratko Rudic vezényelte ellenfél szerzett vezetést a grúz Revaz Csomakidze révén, amire még az első negyedben háromszor is válasz érkezett: a tavalyi budapesti masters világbajnokságot a 40 év felettiek kategóriájában megnyerő Millennium Mastersből Benedek Tibor, Biros Péter és Kiss Gergely volt eredményes (3-1).

A második negyedben nem született gól, a harmadikban a szerb Aleksandar Sapic jóvoltából közelebb zárkózott a rivális. Varga Tamás visszaállította a kéttalálatnyi különbséget, az orosz Irek Zinnurov azonban megint csökkentett a hátrányon (4-3).

A befejező játékrészben az orosz Szergej Garbuzov egyenlített, majd ugyanő talált be, s a világválogatott átvette a vezetést 5-4-re. Varga Tamás a hajrában centerből egyenlített, döntetlenre mentve a találkozót.

A keddi gálán a magyar csapatot a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán; a két ötkarikás arannyal rendelkező Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a 2000-ben, Sydneyben aranyérmes Kósz Zoltán, Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt alkotta.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×