eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Száz százalékos maradt a Ferencváros és a Honvéd

A Ferencváros és a Budapest Honvéd maradt százszázalékos a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulóját követően.

A legutóbbi kiírásban ezüstérmes FTC az újonc MTK-t idegenben győzte le simán, 4-1-re, míg az Európa Liga-selejtezőjében is érdekelt Honvéd az előző szezonban még másodosztályú Kisvárdát ütötte ki 4-0-ra hazai pályán.

Az EL-selejtezőben a Sevillával játszó Újpest Szombathelyen szerezte meg első pontját a mostani kiírásban, míg a Bajnokok Ligája selejtezőjében szereplő MOL Vidi szombaton döntetlent játszott a vendég Pakssal.

A forduló valamennyi mérkőzése gyászszünettel kezdődött a szerdán elhunyt Szepesi György emlékére.

A 86. győzelem az MTK ellen

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros 4-1-re győzött az újonc MTK vendégeként. A 213. örökrangadón a Ferencváros a 86. sikerét aratta, 49 döntetlen és 78 MTK-diadal mellett.

A kezdés után az MTK beszorult a kapuja elé, s az óriási mezőnyfölényben lévő Ferencváros Bőle Lukács góljával megérdemelten szerzett vezetést a 15. percben. A folytatásban a tizenhatosok között zajlott a játék, amelyet döntően még mindig a vendégek irányították, de kevesebb lehetőség adódott előttük. A szünethez közeledve aztán Ivan Petrjak kétszer került helyzetbe, és egyszer sem hibázott.

A szünet után az MTK bátrabb játékot vállalt fel, beszorította a Ferencvárost. A 60. percben Kanta József büntetőből szépített - Heister rántotta le Katonát -, és a korábbi magabiztosságát elvesztett FTC-vel szemben támadásban is maradtak a hazaiak. Lendületessé és ötletessé vált az MTK, és állandó munkát adott a vendégvédelemnek, azonban a kapuban álló Dibusznak keveset. A hajrában egy kontra végén Varga Roland növelte a különbséget, és állította be a végeredményt.

Sima Honvéd-győzelem

A Budapest Honvéd könnyedén, 4-0-ra legyőzte a vendég Kisvárdát. A Bozsik Stadionban rendezett találkozó után a kispestiek továbbra is százszázalékosak, míg az újonc pont nélkül áll. A Kisvárda ráadásul két meccsen nyolc gólt kapott, viszont egyet sem szerzett.

Az első félidőben egyértelműen a még az Európa Liga-selejtezőben is érdekelt kispesti együttes uralta a játékot, s a játékrész közepén büntetőből szerezte meg a vezetést. A kisvárdai csapat semmilyen veszélyt sem jelentett a vendéglátók kapujára, a kispesti 16-os közelébe is csak ritkán jutott el, ugyanakkor mezőnyfölénye ellenére a hazaiak sem alakítottak ki sok helyzetet.

A fordulás után is a Honvéd volt az aktívabb, s Jánvári öngóljának köszönhetően a félidő derekán növelte előnyét. Az addig is csak szenvedő újonc a folytatásban egyre kevesebb ellenállást fejtett ki, s a hajrában a Honvéd két szép góllal kiütötte riválisát.

Újpesti döntetlen

Az Újpest 2-2-es döntetlent játszott a Szombathelyi Haladás vendégeként.

Az első félidő nagy részében a vendég csapat uralta és irányította a mérkőzést, s bár viszonylag korán meg is szerezte a vezetést, a hazaiak öt perc elteltével egyenlíteni tudtak. Az Újpest ezután sem veszített a lendületéből, s még a szünet előtt újra a maga javára fordította az állást.

Fordulás után nem tűnt úgy, hogy a Haladásnak lehetősége lesz az egyenlítésre, a 60. percben azonban - némileg szerencsés körülmények között - a szombathelyieknek mégis sikerült bevenniük a fővárosiak kapuját. Az utolsó fél órában mindkét együttesnek akadt helyzete, de a győzelmet érő gólt egyiknek sem sikerült megszereznie.

OTP Bank Liga, 2. forduló

Budapest Honvéd-Kisvárda 4-0

Swietelsky-Haladás - Újpest FC 2-2

MTK Budapest-Ferencvárosi TC 1-4

szombaton játszották:

Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 2-2

Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1

MOL Vidi FC-Paksi FC 1-1

A tabella

1. Ferencváros 2 2 - - 8-2 6 pont

2. Budapest Honvéd 2 2 - - 7-2 6

3. MOL Vidi FC 2 1 1 - 5-1 4

4. Mezőkövesd Zsóry FC 2 1 1 - 4-2 4

5. Debreceni VSC 2 1 1 - 2-1 4

6. MTK Budapest 2 1 - 1 3-4 3

7. Szombathelyi Haladás 2 - 1 1 4-5 1

8. Puskás Akadémia 2 - 1 1 2-3 1

9. Paksi FC 2 - 1 1 2-4 1

10. Újpest FC 2 - 1 1 2-4 1

11. Diósgyőri VTK 2 - 1 1 3-6 1

12. Kisvárda Master Good 2 - - 2 0-8 0

A 3. forduló programja

augusztus 4., szombat:

Puskás Akadémia FC-MTK Budapest 17.00

Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 18.00

Ferencvárosi TC-Szombathelyi Haladás 20.15

MOL Vidi FC-Mezőkövesd Zsóry FC, Felcsút 20.15

augusztus 5., vasárnap:

Újpest FC-Kisvárda Master Good 18.00

Budapest Honvéd-Paksi FC 18.00

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×