eur:
395.95
usd:
369.27
bux:
71821.22
2024. július 2. kedd Ottó
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya magyaráz a játékosoknak a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében Törökország ellen játszott mérkőzésen 2018. július 15-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: lassan a férfi szakág tanulhat a női pólósoktól

A csapategység és mentális erő volt a kulcsa a magyar női vízilabda-válogatott 10-9-es győzelmének – hangsúlyozta az olimpiai és világbajnok Faragó Tamás, az InfoRádió állandó sportági szakértője. Hozzátette: a magyar férfi együttesre kemény csata vár ma 17 órától a szerbek elleni negyeddöntőben.

Elsősorban a mentális erő, a csapategység és a egyéni képességek segítették hozzá a győzelemhez a női vízilabda-válogatottat az olaszok ellen – vélekedett Faragó Tamás.

„Ezek a játékosok tudnak vízilabdázni, ráadásul olyan lányokról van szó, akik szívesen tanulnak a fiúktól sok-sok mindent, és a magyar vízilabda erejét bizonyítják” – fogalmazott.

Az olimpiai és világbajnok Faragó Tamás hozzátette: előbb-utóbb a férfi szakág tanulhat tőlük, mivel ők „szorgalmasabbak, tanulékonyabbak, és képesek arra, hogy döntő helyzetekben az igazi tudásukat bebizonyítják”.

„Bárkitől ki tudunk kapni és bárkit le tudunk győzni” – értékelte Faragó Tamás a női vízilabda-válogatottat. A hollandokkal játszott szerdai elődöntőben is győzelmi eséllyel indul a magyar csapat. A hollandiai vízilabda más erőt képvisel:

180-190 centis, 80-90 kilós versenyzők mennek medencébe

– emelte ki a szakértő. „Azt szoktuk mondani, hogy a szoros emberfogás egyetlen ellenszere a vízszintes testhelyzet, tehát még több mozgás, még több küszködés és még több szellemiség szükséges ahhoz, hogy a hollandokat legyőzzük.

A férfi vízilabda-válogatott egyetlen esélyét a klasszisok átlagon felüli teljesítménye jelenti a szerbek ellen játszott mérkőzésen. Elsősorban védekezésben kell eredményesen dolgoznia a csapatnak – tette hozzá Faragó Tamás.

„A védekezés a támadás alapja”

– fogalmazott.

A magyar férfi vízilabda-válogatott ma 17 órától a szerbek elleni negyeddöntőben száll vízben a barcelonai kontinensviadalon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Az európai támaszpontokon tíz év után rendeltek el Charlie fenyegetettségi szintet, és azt sem lehet kizárni, hogy támadás készül valamelyik létesítmény ellen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének egyetemi docense az InfoRádióban elmondta: valószínűleg a környező helyzet általános romlása miatt, elővigyázatosságból kellett ilyen biztonsági intézkedést hozni.

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×