eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Zalánki Gergő (b) és az olasz Vincent Renzuto Iodice a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának csoportkörében játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen 2018. július 18-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: túlértékeltük magunkat, alulértékeltük az olaszokat

Nem találtuk meg a kulcsot, hogyan lehet ez ellen az olasz csapat ellen játszani - mondta Faragó Tamás, az InfoRádió vízilabda-szakértője arról, hogy a barcelonai Európa-bajnokságon a férfiválogatott súlyos, 12-5-ös vereséget szenvedett.

"Ez egy kellemetlen mérkőzés volt.

Túlértékeltük magunkat, és alulértékeltük az olasz csapatot"

- mondta Faragó Tamás a 12-5-re elveszített csoportrangadó után. Az InfoRádió szakértője szerint nem tudta megvalósítani a válogatott, amit a meccs előtt eltervezett. Hiányzott az a keménység, amellyel az olaszok nyitották a meccset.

"A vízilabda is egy olyan sportág, ahol vészhelyzetben dől el, hogy ki milyen minőséget képvisel.

A csapat gyengébben kezdett, nem sikerült helyzeteket kialakítani, a védekezés szétesett, ettől függetlenül a játékosok többsége klasszis, egyszerűen nem találtuk meg a kulcsot, hogyan lehet ez ellen az olasz csapat ellen játszani. Belefutottunk egy olyan pofonba, amely borzasztóan fáj mindenkinek" - mondta az olimpiai és világbajnok pólós.

Faragó elismerte, hogy a súlyos vereségben szerepet játszhatott, hogy fiatal játékosokból áll a már a 2020-as olimpiára készülő keret, de hozzátette, a magyar vízilabda egy olyan sikersportág, amelyben egyszerre kell fiatalítani és eredményt elérni, és ezen a mérkőzésen nem sikerült ezt elérni.

" Bármennyire is nagy drámát csinálunk abból, hogy a negyeddöntőben várhatóan a szerbekkel kell játszani, de az Európa-bajnokság még nem fejeződött be. A fúknak össze kell szedniük magukat.

A mérkőzés közben azért voltak olyan pillanatok, amikor meg tudták mutatni mindenkinek, hogy tudnak vízilabdázni.

Ezt kell demonstrálni a következő meccseken" - vélekedett a szakember.

A női válogatott csütörtök este az oroszok ellen folytatja, és Faragó Tamás szerint az eredmény tulajdonképpen másodlagos,mert olyan helyzet alakult ki, hogy a negyeddöntőben bármelyik csapatot kapjuk, Hollandia, Görögország vagy Olaszország egyformán nehéz ellenfélnek tűnik.

"Most elsősorban a tendenciát kell megfigyelni, hogy mennyire vagyunk képesek a spanyolok elleni vereség után felállni, mennyire egységes a csapat, mennyire vagyunk kreatívak, és amikor kezdődik az Európa-bajnokság, és az mindig a negyeddöntőkkel kezdőik, akkor hogy fogunk tudni játszani" - mondta a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, és főleg arra kíváncsi, hogy egyénileg mire lesznek képesek a játékosok.

"Én sztárcentrikus vagyok, a jó játékosokat nagyon szeretem, de tudomásul kell venniük, hogy felelősséggel tartoznak, és akkor is a legjobbaknak kell lenniük, amikor a legnagyobb nehézségben van a csapat" - mondta Faragó Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×