eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az aranyérmes magyar válogatott a női kézilabda junior-világbajnokság eredményhirdetésén a debreceni Főnix Csarnokban 2018. július 14-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kocsis Máté: minden idők legkiválóbb junior-vb-je volt a debreceni

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke szerint a szervezés szempontjából is emlékezetes volt a szombaton véget ért viadal, amelyet a magyar válogatott megnyert.

"Szerettünk volna a szervezés szempontjából is emlékezetes világbajnokságot rendezni, talán mondhatjuk, ez is sikerült. A szervezőbizottság számára a mérce nem az utánpótlás-versenyek színvonalának való megfelelés volt, inkább a felnőtt világversenyekhez szerettünk volna közelíteni" - értékelt Kocsis Máté az MKSZ honlapján.

Az elnök hozzátette, a csapatok és a nemzetközi szövetség részéről is több olyan vélemény jutott el az MKSZ-hez, hogy minden idők legkiválóbb junior világbajnoksága volt a debreceni.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata hibátlan teljesítménnyel, mind a nyolc mérkőzését megnyerve lett világbajnok. Kocsis Máté emlékeztetett rá, hogy néhány nappal korábban a magyar leány serdülőválogatott megnyerte a nyílt Európa-bajnokságot. "Büszkék vagyunk mindkét együttesre.

Mindig is hittünk abban, hogy az a jó út a magyar utánpótlásban, amelyért évek óta dolgozik a szövetség és a szakma."

Kocsis Máté szerint a társasági adókedvezmény sporttámogatási rendszerének (TAO) köszönhetően a lehetőségek kinyíltak, immár a serdülőktől a juniorokig a női szakágban mind a mennyiség, mind a minőség szempontjából megfelelőnek tűnő játékosanyaggal rendelkeznek a válogatottak.

Fontos azonban a folyamatos fejlődés és fejlesztés, ezért a legjobb utánpótláskorúak külön elitprogramba kerülnek - mondta az MKSZ elnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×