eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Ivica Tucak a horvát, és Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kezet fog a férfi vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének negyeddöntőben játszott Magyarország - Horvátország mérkőzés utána fővárosi Duna Arénában 2018. június 21-én. Magyarország - Horvátország 10-8.
Nyitókép: Czagány Balázs

Märcz Tamás: ez nem visszavágó volt, de nagy győzelem

Nem tekintette a tavalyi vb-döntő visszavágójának a Világliga-negyeddöntőt, de a horvátok legyőzését mindig nagy dolognak tartja Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A center Mezei Tamás szerint hatalmas fizikai és taktikai csatát nyertek meg.

A magyar férfi vízilabda-válogatott bejutott a legjobb négy közé a Duna Arénában a Világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében. Märcz Tamás együttese a negyeddöntőben 6-6 után ötméteresekkel győzte le a világbajnok horvát csapatot, és a japánokkal küzdhet meg péntek este a fináléba kerülésért.

"A terv az volt, hogy erősen kezdünk, és még megpróbálunk rákapcsolni. Minden szünetben erre biztattam a fiúkat, de fékeztem is őket, hogy ne menjenek bele egy öngyilkos rohanásba. Megvolt az egyensúly" - mondta az InfoRádióban a kiharcolt továbbjutás után Märcz Tamás.

Sokan a tavalyi, budapesti, elveszített világbajnoki döntő visszavágójaként emlegették a mostani párharcot, de a szövetségi kapitány nem így tekintett erre az összecsapásra.

"Valóban az utolsó meccs a horvátokkal a tavalyi döntő volt, de minden torna egy új torna. Miénk is teljesen más csapat, és övék is, három-négy helyen változtattak. Ennek ellenére a egy picit benne volt a levegőben, hogy a visszavágónak tűnjön.

Nagy dolog legyőzni a horvát csapatot bármilyen versenyen.

Sokan leírták a magyar válogatottat, nem is tartották esélyesnek, hogy bejusson a Világligában a négy közé, de én ezt nem így gondoltam, és a játékosok sem. És szeretném, ha ez így is maradna.

Lehet, hogy nem mi vagyunk most a világ legjobb csapata, de érmeket szeretnénk nyerni. Lesz, amikor sikerül, és lesz, amikor nem.

Ez egy hosszú távú építkezés, a cél elsősorban a tokiói olimpia. Amilyen érmet addig nyerünk, minden ajándék" - értékelt a szövetségi kapitány.

Komoly fizikai és taktikai csata volt

"Nagyon kemény meccs volt, inkább az erő dominált, mint a szép játék, de mindig ilyen meccseket játszunk a horvátokkal. A fáradtság jelei is mutatkoztak a csapatokon, ezért volt a kevés gól. Komoly fizikai és taktikai csata volt, és örülök, hogy nem rontottuk el a végét, mint a montenegrói meccsen. Tanultunk belőle" - mondta a válogatott egyik centere, Mezei Tamás az InfoRádiónak.

Az egész meccset egy úszóversenynek érezte, amely sokat kivett a játékosokból. A gond szerinte az, hogy a válogatott még nem egy összeszokott társaság, három nagy klubból érkezett a legtöbb játékos, és amikor fáradt az ember, visszajönnek azok az automatizmusok, amelyeket a klubban tanultak, márpedig ez nagyon különböző. Mezei Tamás hozzátette, most azon kell dolgozni, hogy legyen ilyen automatizmus a válogatottban is.

"Ez egy fiatal társaság, mindenki bízik a másikban, nem veszi el a hitét.

Ha az elején hátrányba kerülünk, akkor nehezebben állunk fel, mint az Európa-kupán is kiderült, de most jól játszottunk, betartottuk, amit elterveztük. Megérdemelte ezt a győzelmet a közönség és a csapat is" - mondta Mezei Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×